středa
2. října 2024
svátek slaví Olívie



Sázavafest.cz v novém

Autor článku: 
luk

<p>KÁCOV/ZÁBŘEH: Multižánrový a multikulturní festival Sázavafest letos slaví 10 let svého trvání a k tomuto jubileu si pořadatelé připravili několik novinek.</p> <p>Sázavafest změnil svou image a grafiku. Změna vizuálního stylu se projevila i v internetové komunikaci. Oficiální internetové stránky festivalu www.sazavafest.cz doznaly od 15. dubna výrazných změn a prošly celkovým redesignem. „Nový web návštěvníkům nabízí především komplexní a přehledně řazené informace, multimediální obsah se spoustou fotografií, hudebních ukázek a videí. Důraz je kladen i na naši fanouškovskou komunitu a jejich vzájemnou komunikaci. Samostatný web bude mít nově jarní, letní i podzimní verze festivalu,“ uvedl autor nového designu webu Tomáš Klečka, mj. zodpovědný i za e-marketing. </p> <p>Nová podoba webu nabízí profily, galerie a hudební ukázky vybraných účinkujících a zahraničních hvězd. Samozřejmostí je možnost on-line zakoupení vstupenek na festival. Návštěvníci webu si mohou nově naladit „Rádio Sázavafest“, které představuje jednotlivé účinkující letošního ročníku festivalu a jehož playlist se bude neustále rozrůstat. Pro registrované uživatele „Sázaváky“ je určena speciální sekce BACKSTAGE, která fanouškům přináší možnost aktivní účasti na diskuzích, umožňuje jim soutěžit o atraktivní ceny, chatovat s VIP hosty z řad účinkujících, komunikovat s ostatními Sázaváky, zkrátka být součástí festivalu.</p> <p>Nová grafika a webové stránky nejsou ale jedinými novinkami.</p> <p>Již tuto sobotu 24. 4. propukne Jarní Sázavafest Morava. „K tomuto kroku jsme se letos rozhodli využít města Zábřeh“ uvedl Viktor Žák, produkční festivalu. </p> <p>Hlavními hvězdami budou oblíbení MIG 21 s frontmanem Jirkou Macháčkem a multižánrový hudebník Xindl X. Během jednoho dne se zde vystřídají i kapely Narcotic fields, stále populárnější Rybičky 48, Veronika Padilla, 380V, funk v podání Bad Ass Honkies nebo Genius Mess Poets. Akce se začne pozvolna rozjíždět na prostranství před KD už od 12 hodin. Samotný Jarní Sázavafest Morava pak vypukne přímo v Kulturním domě v 17 hodin.</p> <p>Více na www.sazavafest.cz</p>

Mohlo by vás také zajímat...

ČR-ZAHRANIČÍ: Komorní příběh o bolavé minulosti a složitých mezilidských vztazích uspěl v jihokorejské metropoli na festivalu Seoul International Drama Awards. Snímek Svatá, který pro Českou televizi natočil režisér Jiří Strach, získal ocenění v kategoriích nejlepší televizní film a nejlepší herečka. Porota tak ocenila mistrovský výkon Jiřiny Bohdalové při ztvárnění psychologicky náročné postavy. Hlavní roli pro legendu nejen stříbrného plátna napsal scenárista Marek Epstein. Svatá měla televizní premiéru letos 19. května, je dostupná v iVysílání ČT.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
01.10.2024

ČR: Po vzájemné dohodě na konci září v Reflexu vyjde poslední díl oceňovaného podcastu Hodina Dějepichu. Její autoři, Tereza Kujová a Jan Studnička, již chystají svůj v pořadí druhý projekt, který jejich fanoušci najdou na Forendors. Novinka se jmenuje HistoRIP. Bude autorům vlastním zábavným způsobem mapovat nejzvláštnější a nejpozoruhodnější příběhy historie. První díl této novinky na Forendors posluchači najdou již 4. října.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Vzdělávání
Co se děje
30.09.2024

ČR: Vláda ČR schválila návrh státního rozpočtu na rok 2025. Kapitola Ministerstva kultury činí 21,3 miliardy korun. Jde tedy o více než dvaceti osmi procentní navýšení oproti schválenému rozpočtu na rok 2024, který činil 16,59 miliard korun. Návrh rozpočtu Ministerstva kultury pro rok 2025 je tak o 4,7 miliardy korun vyšší než v roce 2024.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
26.09.2024

ČR: V neděli 22. září 2024 se v Libici nad Cidlinou uskutečnila celostátní konference Svazu českých divadelních ochotníků (dále jen SČDO). Na programu bylo hodnocení činnosti za uplynulé funkční období, diskuse o budoucnosti amatérského divadla a klíčový bod – volba nového předsednictva na dalších pět let.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
25.09.2024