neděle
20. října 2024
svátek slaví Vendelín



Studenti se mohou vyjádřit proti kožešinám

Organizace Svoboda zvířat vyzývá studenty, aby se vvýtvarně vyjádřili proti chovu zvířat kvůli kožešinám. Mezinárodní výtvarnou soutěž s etickým nádechem Design Against Fur (DAF) již od roku 2003 celosvětově vyhlašuje mezinárodní Aliance za módu bez kožešin (FFA, www.inFURmation.com). V České a Slovenské republice ji koordinuje členská organizace FFA Svoboda zvířat (www.svobodazvirat.cz).

"Registrace do soutěže probíhají on-line na stránce www.dafcr.cz a budou otevřené až do 26. března 2010. Studenti si mohou vybrat, zda chtějí do soutěže poslat plakát, flashovou animaci, nebo obojí. Tématem letošního ročníku jsou králičí kožešiny. Snažíme se tak upozornit na mýtus, že kožešiny z králíků jsou pouze vedlejším produktem masného průmyslu, což samozřejmě není pravda," vysvětluje Lucie Moravcová ze Svobody zvířat, koordinátorka DAF v ČR a SR.

Soutěž je určena středním a vysokým školám a úkolem studentů je vytvořit kreativní plakát či flashovou animaci, které by mohla některá ze světových organizací na ochranu zvířat použít ve své protikožešinové kampani.

V roce 2009 pak ve spolupráci se společností ADOBE proběhlo také historicky první Česko-slovenské kolo, v rámci nějž vybírala vítěze odborná porota složená ze zástupců reklamních agentur. Tento rok je soutěž rozdělena do 4 světových oblastí (Velká Británie a Irsko, Evropa a mezinárodní, Čína a Rusko), jejichž vítězové pak postupují do hlavního finále. Studenti mohou vyhrát až 1000 USD (celosvětový vítěz "Grand Prize Winner").

Výherce kola Evropa a mezinárodní získá 700 EUR. Také letos bude Svoboda zvířat vyhlašovat Česko-slovenské kolo. V současné době ještě probíhá mezinárodní on-line hlasování pro veřejnost (People´s Choice Award 2009).

Je možné vybírat mezi finalisty světových regionů z roku 2009 a hlasování poběží až do konce listopadu.

Hlasovat můžete na tomto odkazu.

Kontaktní osoba: Lucie Moravcová

Telefon: 736 766 188 E-mail: lucie.moravcova@svobodazvirat.cz

Tiskové zprávy na: http://press-servis.ecn.cz/tiskove-zpravy/

 

Mohlo by vás také zajímat...

JIHOČESKÝ KRAJ: Jihočeská centrála cestovního ruchu, Alšova jihočeská galerie, Biskupství českobudějovické a Regionální rozvojová agentura jižních Čech – RERA a.s. na zahajovací tiskové konferenci představily ve spolupráci s rakouskými partnery přeshraniční projekt s názvem „Gotická stezka Mühlviertel – jižní Čechy (AT-CZ)“ zkráceně „Gotická stezka“. Rakouským projektovým partnerem je Tourismusverband Mühlviertler Alm Freistadt. Zahajovací konference proběhla dne 10. 10. 2024 v budově Biskupství českobudějovického.

Jihočeský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Památky, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
15.10.2024

ČR: Optikou proslulých kameramanů nahlíží na vývoj českého filmu dokumentární cyklus České televize Vidět filmem. V Tvůrčí producentské skupině Dušana Mulíčka z brněnského studia České televize natáčel režisér Petr Smělík. Šest dílů vysílá od 8. října program ČT art vždy v úterý ve 21:10.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
15.10.2024

ŽATEC: Spolek A dál? letos uspořádal sedm komentovaných procházek po Žatci, které přitáhly širokou veřejnost. Většina procházek byla plně obsazená a konala se za příznivého počasí. Účastníci tak mohli objevovat krásu vilových předměstí, specifický stavební styl Heimatstil nebo majestátní budovy žateckých škol. Poslednímu tématu se věnovala zářijová procházka, která proběhla v rámci festivalu Den architektury, dorazilo na ni 42 posluchačů. Jednoznačně největší ohlas měly dvě exkurze do bývalého Dreherova pivovaru, kam se podívalo přes sto lidí.

Ústecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Architektura, Památky
Co se děje
17.10.2024

ČR: V těchto dnech vyšlo nové album Vteřiny, měsíce a roky, které je výsledkem třetí spolupráce Vladimíra Mišíka s producentem Petrem Ostrouchovem, po předchozích úspěšných albech Jednou tě potkám (2019) a Noční obraz (2021), která získala dohromady sedm cen Anděl. Vladimír Mišík na novém albu přináší patnáct nových písní se čtyřmi texty Michaela Žantovského, šesti vlastními texty, dále již tradičně zhudebněné básně oblíbených autorů – Jiřího Dědečka, Jana Skácela, Josefa Kainara a Františka Gellnera, a také jeden text Tomáše Belka, Ostrouchovova někdejšího souputníka z kapely Sto zvířat. Autorem hudby dvou písní je Vladimír Mišík, ostatní texty zhudebnil Petr Ostrouchov.

Celá ČR
Hudba
Co se děje
18.10.2024