čtvrtek
12. září 2024
svátek slaví Marie



Cestovní ruch v Moravskoslezském kraji má novou strategii

OSTRAVA: Krajské zastupitelstvo schválilo koncem října "Marketingovou strategii cestovního ruchu", která bude udávat směr rozvoje turismu do roku 2015. Cílem dokumentu je podpořit čerpání evropských financí v této oblasti a také ukazuje jakými směry by se měl kraj ubírat při své propagaci. Studii, jejíž zpracování trvalo jeden rok, provedla Agentura pro regionální rozvoj.

Spolupráce mezi aktéry v cestovním ruchu, propagace kraje a především vznik nových atraktivit, to jsou tři klíčové oblasti, o které by se měl opírat rozvoj turismu.

Základním stavebním kamenem rozvoje cestovního ruchu se má stát fungující spolupráce mezi zástupci kraje, měst, obcí a soukromého sektoru.

Propagace kraje bude probíhat odděleně vůči české a zahraniční klientele. Za nejdůležitější zahraniční trhy lze považovat sousední státy, dále Litvu, Lotyšsko, Ukrajinu a Rusko.

Ve zmíněném období se hlavní pozornosti dostane modernizaci a budování atraktivit a ubytovacích zařízení s využitím finančních prostředků z evropských fondů. Podporu by měly získat zejména projekty ve třech oblastech - Jablunkovska, Karlovy Studánky s Malou Morávkou a Ostravice se Starými Hamry.

Studii najdou zájemci na webu www.kr-moravskoslezsky.cz  v sekci Veřejná správa - Cestovní ruch.

Mohlo by vás také zajímat...

OSTRAVA: Ve čtvrtek 5. září byla na Slezskoostravském hradě otevřena nová dlouhodobá výstava nacházející se ve sklepních prostorech. Země na obzoru!!! aneb Jak slezskoostravské uhlí dobývalo Arktidu zavede návštěvníky do světa jednoho z nejvýraznějších šlechticů 19. století – Johanna Nepomuka hraběte Wilczka.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky
Co se děje
11.09.2024

ČR: Pokáč přes letní sezónu nezahálel, byť měl plný koncertní kalendář, založil Pokáčovo nadační fond a ve spolupráci s neziskovou organizací Znesnáze21 odstartoval projekt Hudba je pro všechny, prostřednictvím kterého podporuje rozvoj mladých talentů a hradí jim hudební vzdělání. Nyní už však přichází s novou tvorbou a singlem Solitaire, v němž upozorňuje, že život občas není až tak fér. Videoklip přináší typický osobitý humor a nadhled. Pokáč navazuje na úspěšnou spolupráci s producentem Johnym Rainbow a režisérem Jakubem Mahdalem. Píseň vychází u RedHead Records a od 6. září je k dispozici na všech streamovacích platformách i YouToube.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Hudba
Co se děje
11.09.2024

ČR: Ve čtvrtek, 5. září 2024, zveřejnila na své tiskové konferenci Herecká asociace nominace na divadelní Cenu Thálie 2024.  Herečka Divadla Drak – Edita Dohnálková Valášek – byl vybrána odbornou porotou mezi nominované pro obor Loutkové divadlo za svůj mimořádný herecký výkon v roli Bohdanky v inscenaci Divadla Drak Sedmero krkavců.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
10.09.2024

OSTRAVA: „Ars longa, vita brevis,“ praví jedno staré, leč pravdivé rčení vypovídající o nesmrtelnosti lidského ducha zhmotněného a navěky žijícího v umění. A v případě antikvariátu a galerie Libri Kniharium v centru Ostravy jde o umění zejména knižní a výtvarné.
Ostrava vždy bývala městem s kulturním zázemím, ať už se prezentovalo divadly, univerzitou, galeriemi,výstavními prostory a vedle knihkupectví také antikvariáty. A právě ty doplňovaly onu přední linii kultury o tu zcela výjimečnou a nevšední.

Celá ČR, Moravskoslezský kraj, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Architektura, Výtvarné umění, Lidová kultura, Památky, Vzdělávání
Co se děje
12.09.2024