pondělí
14. října 2024
svátek slaví Agáta
Logo
© Archiv pořadatele



Graduation Projects 2024. Hledáme nejlepší diplomové práce!

ČR-ZAHRANIČÍ: Zamek Cieszyn vás zve k účasti na 23. ročníku přehlídky nejlepších diplomových prací v oboru užité grafiky a designu z Polska, České republiky, Slovenska a Maďarska a také studentů z těchto zemí studujících na zahraničních univerzitách. Práce v podobě ilustrací (grafiky, fotografii, náhledů) a krátkého popisu je možné nahrávat do 3. listopadu 2024.

Autor článku: 
Stefan Mańka

Graduation Projects je přehlídka, jejímiž účastníky jsou absolventi designu z České republiky, Polska, Slovenska a Maďarska a občané těchto zemí studující mimo země Visegrádské skupiny. Pro univerzity je to příležitost ukázat své nejlepší absolventy a pro samotné studenty možnost prezentovat své diplomy na mezinárodní výstavě. Na přehlídku lze přihlásit jak bakalářské, tak magisterské práce. Diplomy bude hodnotit mezinárodní porota ve dvou kategoriích: 2D a 3D, tj. grafický design a průmyslový design.

Přehlídky se mohou zúčastnit diplomové práce obhájené v období od 1. listopadu 2023 do 31. října 2024 na univerzitách v zemích Visegrádské skupiny nebo občané Polska, České republiky, Slovenska a Maďarska na univerzitách v zahraničí. Podrobnosti, včetně pravidel přehlídky a formuláře přihlášky, jsou k dispozici na adrese www.graduationprojects.eu.

Vítězné diplomové práce v rámci přehlídky budou prezentovány na výstavě v Cieszyně v prvním čtvrtletí roku 2025 a to ve výstavních prostorách na Zamku Cieszyn.

Mohlo by vás také zajímat...

HODICE: Knihovnou roku 2024 je Místní knihovna v Hodicích. Městská knihovna Chodov si odnesla cenu za realizaci odvážného a inovativního konceptu samoobslužné komunitní knihovny a Městskou knihovnou roku 2024 se stala Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk. Ocenění MARK pro mladé knihovníky převzal Bc. Michal Jokeš z Městské knihovny v Praze. Ceny byly slavnostně předány 10. října 2024 v Zrcadlové kapli v Klementinu, sídle Národní knihovny ČR.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.10.2024

ŠTOLMÍŘ U ČESKÉHO BRODU: Začátkem října se v s kostele sv. Havla ve Štolmíři u Českého Brodu konal výjimečný koncert duchovní hudby. Renomovaný soubor pro historicky poučenou interpretaci Musica Florea zde pod vedením dirigenta Marka Štryncla provedl Kyrie a Gloria in G Jana Křtitele Vaňhala (1739–1813) a v české premiéře pak Requiem d moll Jana Zacha (1713-1773).

Středočeský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Hudba
Co se děje
11.10.2024

ČR-PRAHA: Sokolové si již pošesté připomínali Památný den sokolstva – 8. října – jako významný den České republiky. Po celé republice se konaly pietní akty k uctění památky sokolů, kteří obětovali své životy v boji za svobodu, demokracii a samostatnost.

Památný den sokolstva uctívá nejen pět tisícovek sokolů a sokolek, kteří položili své životy v protinacistickém odboji, a mezi nimiž bylo i na 150 spolupracovníků výsadku Anthropoid, ale i všechny ty, kteří padli v 1. světové válce v řadách československých legií a v řadách 3. protikomunistického odboje.

"Zakladatelé dali Sokolu do vínku ryze demokratické zásady, na nichž sokolská organizace stojí. Jakákoliv totalitní moc tak byla, a vždy bude, pro naši členskou základnu zcela nepřijatelná. I to je skutečnost, kterou si dnešního dne připomínáme," zdůraznil Martin Chlumský, starosta České obce sokolské

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Senioři, Ostatní
Co se děje
10.10.2024

PRAHA: Muzeum Prahy si jako první mezi kulturními institucemi nechalo zpracovat rozsáhlou analýzu návštěvnického chování prostřednictvím nástrojů užívaných dosud jen v retailovém prostředí. Analyzovalo preference a pohyb návštěvníků v již otevřené expozici „Praha Karla IV. – středověké město“ v domě U Zlatého prstenu. Na základě zjištěných dat expozici revitalizovalo a zpětná vazba tak nezůstane už jen v návštěvnických knihách, ale na návštěvníky čeká multimediální expozice atraktivní především pro rodiny s dětmi školního věku, méně vitrín a textu a více interaktivního obsahu. Muzeum Prahy zde ukazuje fascinující svět středověké Prahy.

Hl. m. Praha
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
09.10.2024