neděle
1. září 2024
svátek slaví Linda, Samuel
Plakát
© Bontonfilm



Filmové Vlny míří do Plzně – Lochotínský amfiteátr uvede předpremiéru oceňovaného snímku Jiřího Mádla

ČR: Do tuzemských kin vstoupí Vlny oficiálně až v polovině srpna, v plzeňském Amfiteátru Lochotín bude ale oceňovaný film k vidění už ve čtvrtek 8. srpna. Západočeši tak budou mít jedinečnou příležitost zhlédnout snímek na jednom z největších pláten v Česku o týden dřív. Během večera se mohou diváci těšit nejen na strhující špionážní thriller, jehož světovou premiéru na karlovarském festivalu provázel bouřlivý potlesk ve stoje, ale také na autogramiádu, stylový fotokoutek a talkshow s režisérem a scenáristou Jiřím Mádlem, producentkou Monikou Kristl a herci Stanislavem Majerem, Petrem Lněničkou, Ondřejem Stupkou, Marií Annou Kupcovou, Danem Tůmou nebo Tomášem Wagnerem.

08.08.2024
Autor článku: 
Eva Albrechtová

Naladit se na vlnu zlatých šedesátých budou moct návštěvníci Amfiteátru Lochotín ve čtvrtek 8. srpna už od 18:00, kdy bude areál otevřen a na místě bude fashion pop-up s originální kolekcí filmového oblečení a doplňků od second handu 1981. Jak vypadal každodenní život v Redakci mezinárodního života Československého rozhlasu zase přiblíží informační panely nebo dobové rekvizity a jaké hity tehdy hýbaly světem populární hudby, připomene dýdžej. Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketstream za standardní cenu 200 Kč, v nabídce je také zvýhodněné skupinové vstupné pro čtyři osoby za 600 Kč nebo exkluzivní set za 550 Kč, který kromě vstupenky obsahuje buď LP desku se soundtrackem, stylovou kšiltovku nebo klobouček k filmu Vlny, které budou k vyzvednutí po předložení zakoupeného lístku před začátkem projekce. Na místě budou lístky v prodeji za 250 Kč. 

„Chtěl jsem udělat film světového formátu, strhující a plný emocí. Takový, který diváky vtáhne a nepustí, který si budou pamatovat celý život. Hledali jsme pro jeho předpremiérové uvedení výjimečné místo. A došlo nám, že Lochotínský amfiteátr s jedním z největších pláten u nás, je tím pravým,” říká režisér a scenárista Jiří Mádl. 

„Za Vlnami stojí spoustu let náročných příprav a rešerší, při kterých k nám dobré i špatné zprávy přicházely taky ve vlnách. Všechno jsme nakonec překonali a teď, když je konečně hotovo, se těšíme, až se o naše historky z natáčení i skutečné události, ze kterých jsme čerpali, budeme moct během naší filmtour podělit s diváky a popovídat si s nimi o tom, co je zajímá,“ dodává producentka filmu Monika Kristl.

 

VLNY FILMTOUR – PLZEŇ

Kdy: čtvrtek 8. 8. 2024

Kde: Amfiteátr Lochotín, Plzeň 

Vstupenky: v předprodeji v sítí Ticketstream (zde

Standardní cena - 200 Kč

Zvýhodněné vstupné pro čtyřčlennou skupinu - 600 Kč 

Exkluzivní set vstupenky a dle vlastního výběru buď LP desky se soundtrackem, stylové kšiltovky nebo kloboučku k filmu Vlny - 550 Kč 

Na místě - 250 Kč

Program: 18:00 - Otevření areálu a pop-up fashion storu s kolekcí filmového oblečení a doplňků

                  18:30 - Reprodukovaná hudba (zlatá 60. léta a playlist z filmu Vlny)

                  19:00 - Autogramiáda

                  20:00 - Moderovaná talkshow s herci a tvůrci

                  20:45 - Projekce filmu Vlny

FB událost: https://www.facebook.com/share/RFUCfbsCFUkFwTeR/ 

 

Další zastávky:

Pátek 9.8. Kino Háječek, České Budějovice 

Sobota 10.8. Letní kino Boskovice 

 

 

O FILMU 

Film Vlny vtáhne diváky do Prahy 60. let. Z rozhlasových přijímačů hraje rokenrol, studentské revolty mění svět a v proslulé redakci Československého rozhlasu působí pod vedením Milana Weinera novinářské celebrity své doby, jejichž plakáty zdobí zdi mnoha domácností. Mezi tehdejší žurnalistické ikony Jiřího Dienstbiera, Věru Šťovíčkovou nebo Luboše Dobrovského se dostává mladík Tomáš. Vlastně tak trochu omylem, místo v redakci bylo snem jeho mladšího bratra Pavla. Tomáš se dosud staral hlavně o to, aby byli oba v bezpečí. Netuší ale, že místní redaktoři jsou v hledáčku tajných služeb. Ty se o jejich činnost začnou zajímat o to víc, když se objeví nahrávka, jejíž odvysílání by mohlo změnit osudy mnohých. Čas se krátí, napětí narůstá, je třeba jednat. Stane se Tomáš jedním z těch, kdo se zapíší do historie, nebo bude chránit nezletilého sourozence, toho posledního, kdo mu po smrti rodičů zbyl? Napínavý thriller Jiřího Mádla o důležitosti rodiny, boji za svobodu a jedné nahrávce, která může změnit běh dějin, byl premiérově uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Do kin Vlny oficiálně vplují 15. srpna.

 

Do filmu režisér obsadil Vojtěcha Vodochodského, Tatianu Pauhofovou, Stanislava Majera, Vojtěcha Kotka, Mariku Šoposkou, Petra Lněničku, Matyáše Řezníčka, Petra Halíčka, Martina Hofmanna, Jacoba Erftemeijera, Jana Nedbala, Tomáše Maštalíra nebo Igora Bareše. Vlny produkuje společnost Dawson Films. Distribuci má na starosti Bontonfilm. Koproducenty jsou Český rozhlas, Česká televize, Barrandov Studio a.s., innogy, Wandal Production a RTVS. Film vznikl za podpory Státního fondu kinematografie, Pražského audiovizuálního nadačního fondu, Plzeňského kraje a Audiovizuálneho fondu.

 

Scénář a režie: Jiří Mádl

Producentka: Dawson Films – Monika Kristl

Dramaturgové: Marcela Pittermanová, Jack Sidey

Kamera: Martin Žiaran

Střih: Filip Malásek

Hudba: Simon Goff

Zvuk: Viktor Ekrt

Architekt: Petr Kunc

Umělecké maskérky: Jiřina Pahlerová, Adéla Anděla Bursová

Kostýmní výtvarnice: Katarína Štrbová Bieliková

Slovenská producentka: Wandal Production – Wanda Adamík Hrycová

Koproducenti: Český rozhlas, Česká televize – kreativní producent Jaroslav Sedláček, Barrandov Studio a.s., innogy a RTVS (SK)

 

Za podpory: Státní fond kinematografie, Pražský audiovizuální nadační fond, Plzeňský kraje a Audiovizuálny fond (SK)

 

O DAWSON FILMS

DAWSON Films vznikl jako filmová divize společnosti DAWSON Productions, která je na trhu od roku 1994, později se stal samostatným subjektem a věnuje se vývoji a produkci autorských filmových a televizních projektů. Mezi jeho nejznámější filmy patří Na střeše, který získal 7 nominací na České lvy nebo snímek 3 sezóny v pekle, který z 11 nominací 3 proměnil. Oba filmy obdržely i mezinárodní ocenění.


Trailer: https://bit.ly/trailerfilmVLNY

Titulní píseň Ewy Farne: https://youtu.be/f6jVi5tNHQ4?si=wgGcR9XhBS8mFgnM

Facebook: https://www.facebook.com/filmvlny

Instagram: https://www.instagram.com/filmvlny/

 

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: Rekola, česká bikesharingová společnost, představuje nový projekt propojující městskou cyklistiku a umění. Na sto deseti vybraných kolech v Praze se objevují polepy a odkazy na sociální sítě mladých českých talentů. Každé z těchto kol nese jedinečné umělecké dílo nebo odkaz na hudbu, poezii či grafiku. Mezi zapojené umělce a umělkyně patří hudebníci Lil Fault, The Interlude a Pastavbacku, Ay$kr, Devotch666 a Karolina Beranová, básníci Antonín Zhořec, Anna Smetanová, Josef Kináč a Nikola Týčová a vizuální umělci Max Butrón, Matyáš Melíšek a Amélie Počarovská. Ulovit si kolo a zažít inspirativní jízdu s jedním z umělců mohou lidé do konce roku.

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Knihy, literatura, média, Hudba, Výtvarné umění, Ostatní
Co se děje
30.08.2024

PRAHA: Kulturní produkční platforma ProFitArt se kromě produkce divadelních inscenací zabývá také kreativním vzděláváním. Aktivity mají významný sociální dopad, zaměřují se na psychomotorický vývoj dětí, podporu mentálního zdraví a emoční inteligenci. Součástí tohoto proudu jsou například workshopy pro děti a pro pedagogy Učení cirkusem pod vedením lektorů Cécile Da Costa a Roberta Janče a také nejnovější projekt s názvem Tanec a duševní zdraví (nejen) ve školách, který ProFitArt realizuje ve spolupráci s britským souborem Company Chameleon a Švandovým divadle na Smíchově.

Hl. m. Praha
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
27.08.2024

ČR: Všechny v kulturním sektoru zajímá, jak se účinněji propagovat, ale někde to umějí lépe… Koncem loňského roku se na Ministerstvu kultury konal seminář věnovaný novým trendům v marketingu a propagaci kulturních zařízení a paměťových institucí. Ukázalo se, že sdílení zkušeností a úspěšných praxí je pro všechny, kteří mají oblast marketingu a propagace na starosti, velmi cenné. Proto jsme v Místní kultuře připravili anketu, která nabízí možnost „podívat se“, jak to dělají jinde. Chceme přinést konkrétní příklady vynalézavé, nápadité, ale hlavně fungující sebepropagace a dobře zvolené komunikační strategie vybraných projektů z oblasti kultury. Jaký je váš příběh? Co pomohlo ke zvýšení návštěvnosti, prodejnosti, sledovanosti? Čím můžete inspirovat ostatní? Zeptali jsme se Barbory Votavové, brand manažerky Knihobotu, knižního online secondhandu.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Články a komentáře
28.08.2024

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Zdeněk Fryml, Jarmila Haldová, Monika Lemberková a Jana Hladíková získali titul Mistr tradiční rukodělné výroby Královéhradeckého kraje, který udílí krajští radní za významný přínos v oblasti tradiční lidové kultury a těm, kteří se významně zasloužili o jejich udržování a rozvoj za předchozí kalendářní rok. Nově je ocenění udělováno také významným osobnostem dlouhodobě působících v oblasti tradiční lidové kultury.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Lidová kultura, Soutěže a festivaly
Co se děje
20.08.2024