úterý
15. října 2024
svátek slaví Tereza
Logo
© Archiv kina



Unikátní dokument Hrdí lvi: Postup ze zákulisí fotbalové reprezentace míří do Bio Central

HRADEC KRÁLOVÉ: Fotbalová reprezentace míří před startem UEFA EURO 2024 do českých kin. V pondělí 27. května měl premiéru dokument ze zákulisí Hrdí lvi: Postup, který připomíná celý rok, v němž národní tým poosmé za sebou postoupil na evropský šampionát.

Unikátní hodinový dokument nabízí pohled za kulisy, jedinečné záběry z kabiny i rozhovory s hráči a připomene celou kvalifikační cestu české reprezentace. Po projekci v sobotu 1.6. od 17:00 v Bio Central bude následovat debata s bývalými reprezentanty a fotbalové aktivity pro celou rodinu.

01.06.2024
Autor článku: 
Jan Slanina

„Na hokejové mistrovství plynule naváže fotbalová horečka, protože mistrovství Evropy začíná už za pár dnů. Připravili jsme pro fanoušky film složený z unikátních záběrů, které normálně nemají šanci vidět. Uvidí, jak hráči i členové realizačního týmu prožívali jednotlivé zápasy a jak celou cestu kvalifikací vnímali,“ popsal ředitel komunikace FAČR Petr Šedivý, který je spolu s Tomášem Kalousem autorem snímku.

„Podobných dokumentů přibývá a fanoušci je mají rádi. Tyto formáty přibližují fotbal divákům, proto jsme s přítomností kamery neměli problém ani my. Za chvíli vlastně ani nevnímáte, že vás někdo natáčí, rychle si zvyknete. Doufám, že se film bude fanouškům líbit a naladí je před startem Eura,“ uvedl kapitán reprezentace Tomáš Souček.

„Bylo hlavně na trenérech a hráčích, jestli se do tohoto projektu chtějí pustit. Vedení FAČR ho ihned podpořilo, protože chceme popularizovat fotbal i těmito způsoby, které jsou v zahraničí a v poslední době i v Česku čím dál běžnější. Cesta kvalifikací nebyla vždy hladká, což se ve filmu také odráží, ale důležité je, že jsme poosmé za sebou na EURO postoupili, takže film má happy end, pro nějž jsme se všichni snažili udělat maximum,“ dodal předseda FAČR Petr Fousek.

 

 

Hrdí lvi: Postup

Režie: Petr Šedivý, Tomáš Kalous

Scénář: Petr Šedivý

Kamera a střih: Tomáš Kalous

Premiéra: 27. května 2024

Přístupnost: bez omezení 

Délka: 61 minut

Mohlo by vás také zajímat...

HODICE: Knihovnou roku 2024 je Místní knihovna v Hodicích. Městská knihovna Chodov si odnesla cenu za realizaci odvážného a inovativního konceptu samoobslužné komunitní knihovny a Městskou knihovnou roku 2024 se stala Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk. Ocenění MARK pro mladé knihovníky převzal Bc. Michal Jokeš z Městské knihovny v Praze. Ceny byly slavnostně předány 10. října 2024 v Zrcadlové kapli v Klementinu, sídle Národní knihovny ČR.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Zamek Cieszyn vás zve k účasti na 23. ročníku přehlídky nejlepších diplomových prací v oboru užité grafiky a designu z Polska, České republiky, Slovenska a Maďarska a také studentů z těchto zemí studujících na zahraničních univerzitách. Práce v podobě ilustrací (grafiky, fotografii, náhledů) a krátkého popisu je možné nahrávat do 3. listopadu 2024.

Celá ČR, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
14.10.2024

ŠTOLMÍŘ U ČESKÉHO BRODU: Začátkem října se v s kostele sv. Havla ve Štolmíři u Českého Brodu konal výjimečný koncert duchovní hudby. Renomovaný soubor pro historicky poučenou interpretaci Musica Florea zde pod vedením dirigenta Marka Štryncla provedl Kyrie a Gloria in G Jana Křtitele Vaňhala (1739–1813) a v české premiéře pak Requiem d moll Jana Zacha (1713-1773).

Středočeský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Hudba
Co se děje
11.10.2024

ČR-PRAHA: Sokolové si již pošesté připomínali Památný den sokolstva – 8. října – jako významný den České republiky. Po celé republice se konaly pietní akty k uctění památky sokolů, kteří obětovali své životy v boji za svobodu, demokracii a samostatnost.

Památný den sokolstva uctívá nejen pět tisícovek sokolů a sokolek, kteří položili své životy v protinacistickém odboji, a mezi nimiž bylo i na 150 spolupracovníků výsadku Anthropoid, ale i všechny ty, kteří padli v 1. světové válce v řadách československých legií a v řadách 3. protikomunistického odboje.

"Zakladatelé dali Sokolu do vínku ryze demokratické zásady, na nichž sokolská organizace stojí. Jakákoliv totalitní moc tak byla, a vždy bude, pro naši členskou základnu zcela nepřijatelná. I to je skutečnost, kterou si dnešního dne připomínáme," zdůraznil Martin Chlumský, starosta České obce sokolské

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Senioři, Ostatní
Co se děje
10.10.2024