pondělí
14. října 2024
svátek slaví Agáta
The Atavists
© Foto: Jan Liščák



The Atavists vydávají na vinylu album nominované na cenu Anděl, pokřtí ho před Vánocemi v Café V lese

PRAHA: Rocková kapela The Atavists pokřtí 14. prosince v pražském klubu Café V lese vinylové vydání svého třetího alba Prettier Than You. Stane se tak téměř na den přesně rok poté, co album vyšlo na digitálních streamovacích platformách. „V březnu jsme již sice album pokřtili, ale doteď bylo dostupné pouze na CD. Vyslyšeli jsme četná přání fanoušků a rozhodli se ho vydat také na vinylu,” vysvětluje frontman kapely Adam Krofián. Album Prettier Than You bylo začátkem roku nominované na cenu Anděl za nejlepší rockový počin.

14.12.2023
Autor článku: 
Zuzana Kantorová

Vinylová deska bude vyčnívat z řady už jen tím, že je hnědá. „Na obal jsme umístili spoře oděný německý pár z 80. let, který leží v posteli s dobovým osobním počítačem. Jiná barva pro vinyl ani nepřicházela v úvahu. Hnědá je nová černá,“ pochvaluje si Krofián, který je na české hudební scéně respektovaným sólovým kytaristou s nezaměnitelným herním stylem. Vinyly budou poprvé k dostání právě v Café V lese. Po křtu je bude možné zakoupit osobně na všech dalších koncertech nebo také online na e-shopu kapely.

The Atavists na pražském koncertu odehrají všechny písně z alba Prettier Than You. Zazní i skladba Fool’s Gold, kterou na albu nestandardně nabubnoval kytarista Krofián. Fanoušci se navíc mohou těšit také na premiéru několika zcela nových písní, které v nedávné době kapela nahrála v belgickém Bruselu ve spolupráci se zahraničními producenty. Dále kapela láká i na zajímavé hudební hosty.

Společně s The Atavists zahraje liberecké duo Bloody Capes, které si i přes svojí krátkou existenci stihlo udělat v rámci alternativní scény velmi slušné jméno.

 

Předprodej lístků: https://bit.ly/PrettierthanCVL

Facebooková událost: https://www.facebook.com/events/729439552386857

Videoklipy k albu:

https://youtu.be/PxesXptj2rU

https://youtu.be/okiaAcp50sc

https://youtu.be/-S1NllzF3yU

Další odkazy: https://linktr.ee/theatavists

 

Koncerty do konce roku:

14.12. Praha - Café V Lese

15.12. Brno - Kabinet Múz

30.12. Plzeň - Divadlo Pod Lampou

 

The Atavists jsou česká rocková kapela ovlivněná styly surf a stoner. Vznikli na konci roku 2014 a rychle si našli své  místo na české hudební scéně, zejména díky svým energickým živým vystoupením. Středobodem nezaměnitelného zvuku The Atavists je frontman, kytarista a hlavní songwriter Adam Krofian se svým barytonem v hrdle a ničivými kytarovými linkami. Oporou mu jsou ječící zvuk elektrických varhan a syntetizátoru a tvrdá rytmická sekce. Na začátku roku 2016 vyšlo debutové album s názvem „Bad Times“, které se těšilo vřelému přijetí kritikou. Druhé album kapely „Lo-Fi Life“ vyšlo v březnu 2018 a obdrželo vynikající recenze od tisku i fanoušků. V roce 2019 The Atavists získali dvě  hudební ceny Anděl – Objev roku a Nejlepší rockové album. První singl z tohoto alba s názvem Wrong  slavil své úspěchy v éteru Evropy2, kde se opakovaně držel jako jednička v žebříčku. Třetí album Prettier Than You vyšlo na konci roku 2022. Kapela vydatně koncertuje po celém Česku i v zahraničí a připravuje materiál na další album.

 

 

 

Mohlo by vás také zajímat...

HODICE: Knihovnou roku 2024 je Místní knihovna v Hodicích. Městská knihovna Chodov si odnesla cenu za realizaci odvážného a inovativního konceptu samoobslužné komunitní knihovny a Městskou knihovnou roku 2024 se stala Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk. Ocenění MARK pro mladé knihovníky převzal Bc. Michal Jokeš z Městské knihovny v Praze. Ceny byly slavnostně předány 10. října 2024 v Zrcadlové kapli v Klementinu, sídle Národní knihovny ČR.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Zamek Cieszyn vás zve k účasti na 23. ročníku přehlídky nejlepších diplomových prací v oboru užité grafiky a designu z Polska, České republiky, Slovenska a Maďarska a také studentů z těchto zemí studujících na zahraničních univerzitách. Práce v podobě ilustrací (grafiky, fotografii, náhledů) a krátkého popisu je možné nahrávat do 3. listopadu 2024.

Celá ČR, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
14.10.2024

ŠTOLMÍŘ U ČESKÉHO BRODU: Začátkem října se v s kostele sv. Havla ve Štolmíři u Českého Brodu konal výjimečný koncert duchovní hudby. Renomovaný soubor pro historicky poučenou interpretaci Musica Florea zde pod vedením dirigenta Marka Štryncla provedl Kyrie a Gloria in G Jana Křtitele Vaňhala (1739–1813) a v české premiéře pak Requiem d moll Jana Zacha (1713-1773).

Středočeský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Hudba
Co se děje
11.10.2024

ČR-PRAHA: Sokolové si již pošesté připomínali Památný den sokolstva – 8. října – jako významný den České republiky. Po celé republice se konaly pietní akty k uctění památky sokolů, kteří obětovali své životy v boji za svobodu, demokracii a samostatnost.

Památný den sokolstva uctívá nejen pět tisícovek sokolů a sokolek, kteří položili své životy v protinacistickém odboji, a mezi nimiž bylo i na 150 spolupracovníků výsadku Anthropoid, ale i všechny ty, kteří padli v 1. světové válce v řadách československých legií a v řadách 3. protikomunistického odboje.

"Zakladatelé dali Sokolu do vínku ryze demokratické zásady, na nichž sokolská organizace stojí. Jakákoliv totalitní moc tak byla, a vždy bude, pro naši členskou základnu zcela nepřijatelná. I to je skutečnost, kterou si dnešního dne připomínáme," zdůraznil Martin Chlumský, starosta České obce sokolské

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Senioři, Ostatní
Co se děje
10.10.2024