úterý
25. června 2024
svátek slaví Ivan
Konverzace
© Natali Santini



V Berouně hvězdně zazáří umělkyně Natali Santini

BEROUN: Městská knihovna Beroun bude ve svých galerijních prostorách hostit neobyčejný výstavní projekt digitálních ilustrací. Natali Santini – Hvězdná záře. Tak zní název expozice jedné z výrazných představitelek současné generace nastupujících umělců, jejímž cílem je představit veřejnosti tvorbu této autorky z posledních tří let.

od 01.11.2023 do 30.11.2023
Autor článku: 
Martin Knopp

Jednotícím prvkem všech prezentovaných prací je čistý a unikátní styl, který citlivě kombinuje realismus s grafickými prvky a zároveň klade důraz na kontrast a barevnou harmonii. Pomocí různých vizuálních příběhů vytváří tato umělkyně zajímavé výtvarné kompozice, a to vždy ze svého úhlu pohledu na svět. Ústředními postavami výstavy jsou dívky, které prožívají celou škálu emocí, a to od odhodlání, naděje a odvahy, až po osamělost, strach a zoufalství.

Natali žije v Praze, kde má také svůj umělecký ateliér. Je nejenom nepřehlédnutelnou výtvarnicí, ale současně také výrazně talentovanou sopranistkou a opakovaně oceňovanou básnířkou.

„Už od dětství jsem se ráda vyjadřovala pomocí pastelek, štětců a barev, nyní je mým hlavním nástrojem grafický tablet,“ říká Natali a dodává: „Mým záměrem je navázat dialog s diváky této výstavy, pomoci jim poodhalit různá skrytá zákoutí světa a obohatit je myšlenkovým poselstvím či estetickou hodnotou mých děl.“

Přijďte se sami přesvědčit o nesporném talentu této mimořádné osobnosti a nechte se inspirovat výrazně barvitými tóny jejího originálního uměleckého rukopisu, který je plný silných emocí a vyznačuje se obrovskou vnitřní dynamikou.

Slavnostní zahájení výstavy proběhne za přítomnosti autorky 1. listopadu 2023 od 17:00 do 18:00 hodin v Městské knihovně Beroun.

Výstava bude volně přístupná až do 30. listopadu 2023 v běžné otevírací době knihovny.


www.natalisantini.com


Sociální média:

FB: facebook.com/NataliSantiniArt
X:  twitter.com/santininatali
IG: instagram.com/natalisantini
YTwww.youtube.com/@natalisantini

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Královéhradecký kraj zahájil největší investici do kultury, a to dlouho očekávanou revitalizaci objektu bývalých Vrbenského kasáren, která se promění na novou muzejní budovu sloužící pro vědecké i kulturní účely. Stavební práce budou stát 341 milionů korun.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní, Památky, Vzdělávání
Co se děje
25.06.2024

ČESKÝ TĚŠÍN: Přijměte pozvání na akci Vivat Prochaska!, která se uskuteční v sobotu 22. června od 10 do 17 h v Historické budově v Českém Těšíně. Akce je připraveno ke 195. výročí narození Karla II. Albina Prochasky, majitele Prochaskovy tiskárny v Těšíně. V bohatém doprovodném programu si jistě najdou své malí i velcí návštěvníci. Mohou si například vyzkoušet psaní brkem a inkoustem, jak se tiskne z výšky i hloubky, výrobu mramorovaného papíru, zúčastnit se besedy se spisovatelem Tomášem Němečkem nebo výtvarné dílny a spoustu dalšího. Nebude chybět ani čerstvě pražená káva. Podrobnější program zde https://www.muzeumct.cz/aktuality/911-vivat-prochaska-22-6-2024.

Moravskoslezský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Památky
Co se děje
21.06.2024

ČR: Důležitá a atraktivní témata z českých regionů přinese nový diskusní pořad České televize Zkraje. Ve studiu se budou potkávat regionální osobnosti a místní politici s představiteli státu a šéfy státních institucí. První díl uvede ČT24 v sobotu 22. června od 12:30.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
21.06.2024

ČELÁKOVICE: V sobotu 15. června se v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Čelákovicích uskutečnil koncert věnovaný letošnímu Roku české hudby. Koncert pořádal místní Spolek pro varhanní hudbu, jež se zabývá uváděním duchovní hudby, a z výtěžků koncertů realizuje údržbu kostelních varhan.

Středočeský kraj
Hudba, Památky
Co se děje
19.06.2024