úterý
15. října 2024
svátek slaví Tereza
Z filmu Dvě slova jako klíč
© Zdroj: https://www.bontonfilm.cz



Dan Bárta, Jen Hovorka a Endru vydali videoklip k novému filmu Dvě slova jako klíč

ČR: Od 27. července se v českých kinech promítá nový český film Dvě slova jako klíč režiséra Dana Svátka, natočen podle stejnojmenné knihy cestovatele a spisovatele Josefa Formánka. Ačkoliv k filmu, který je volným pokračováním úspěšného filmového snímku Úsměvy smutných mužů, napsal hudbu Norbi Kovács, titulkovou píseň nazvanou The Stripped Soul složili a nazpívali Dan Bárta, Jen Hovorka a Endru. Nyní hudebníci k písni vydávají videoklip.

Autor článku: 
Robin Suchánek

David Švehlík, Diana Dulínková, Jana Nagyová, Ivan Franěk, Pierre Richard, Gen Seto, Jaroslav Dušek či Daniel Olbrychski. To je jen krátký výčet hvězdných osobností, jež filmoví fanoušci vidí v novém filmu Dvě slova jako klíč režiséra Dana Svátka, který 27. července zamířil na plátna kin.

Film Dvě slova jako klíč má po prvním víkendu v kinech na kontě více než 22 tisíc diváků. Stal se tak třetím nejnavštěvovanějším filmem v českých kinech, hned po Barbie a Oppenheimer. Za sebou tvůrci nechali novinky Mission: Impossible Odplata i nového Indianu Jonese.

K filmu, který se natáčel například ve Francii, New Yorku, Japonsku, Indonésii, Indii, Dánsku, Himalájích či na ostrově Siberu, složili Endru a Jen Hovorka titulkovou píseň The Stripped Soul, do které si přizvali jedenáctinásobného držitele Ceny Anděl Dana Bártu. Nyní autoři singlu představují videoklip.

„Píseň je o onom klasickém vyrovnání se se vztahem s rodiči, v tomto případě s otcem, které mnohé z nás dříve či později čeká. Protože navzdory dobrým úmyslům, dochází ke křivdám či bolestem. Nastává tedy čas si všechno vyříkat,“ říká za hudebníky spoluautor hudby a textu Endru, vlastním jménem Ondřej Havlík.

 

Odkaz na videoklip: https://www.youtube.com/watch?v=ehl6_AynpnY

Mohlo by vás také zajímat...

JIHOČESKÝ KRAJ: Jihočeská centrála cestovního ruchu, Alšova jihočeská galerie, Biskupství českobudějovické a Regionální rozvojová agentura jižních Čech – RERA a.s. na zahajovací tiskové konferenci představily ve spolupráci s rakouskými partnery přeshraniční projekt s názvem „Gotická stezka Mühlviertel – jižní Čechy (AT-CZ)“ zkráceně „Gotická stezka“. Rakouským projektovým partnerem je Tourismusverband Mühlviertler Alm Freistadt. Zahajovací konference proběhla dne 10. 10. 2024 v budově Biskupství českobudějovického.

Jihočeský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Památky, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
15.10.2024

ČR: Optikou proslulých kameramanů nahlíží na vývoj českého filmu dokumentární cyklus České televize Vidět filmem. V Tvůrčí producentské skupině Dušana Mulíčka z brněnského studia České televize natáčel režisér Petr Smělík. Šest dílů vysílá od 8. října program ČT art vždy v úterý ve 21:10.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
15.10.2024

HODICE: Knihovnou roku 2024 je Místní knihovna v Hodicích. Městská knihovna Chodov si odnesla cenu za realizaci odvážného a inovativního konceptu samoobslužné komunitní knihovny a Městskou knihovnou roku 2024 se stala Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk. Ocenění MARK pro mladé knihovníky převzal Bc. Michal Jokeš z Městské knihovny v Praze. Ceny byly slavnostně předány 10. října 2024 v Zrcadlové kapli v Klementinu, sídle Národní knihovny ČR.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Zamek Cieszyn vás zve k účasti na 23. ročníku přehlídky nejlepších diplomových prací v oboru užité grafiky a designu z Polska, České republiky, Slovenska a Maďarska a také studentů z těchto zemí studujících na zahraničních univerzitách. Práce v podobě ilustrací (grafiky, fotografii, náhledů) a krátkého popisu je možné nahrávat do 3. listopadu 2024.

Celá ČR, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
14.10.2024