úterý
15. října 2024
svátek slaví Tereza
KLIMCHI Rosaline Hobnail džbány v BARBIE DREAMHOUSE
© Zdroj: video od Architectural Digest (https://www.youtube.com/watch?v=uKgaVlMN7IY)



České sklo v Hollywoodu. Ikonické džbány české značky KLIMCHI se objeví v dlouho očekávaném velkofilmu Barbie

ČR: Ikonický hobnailový džbán Rosaline se z Křišťálového údolí dostal až na věhlasné hollywoodské filmové plátno. Růžový džbán, který je vůbec prvním produktem české sklářské značky KLIMCHI, se objeví ve filmu Barbie renomované režisérky Grety Gerwig, několikanásobné nominantky na Oscara. V hlavních rolích filmu Barbie, který bude v českých kinech od 20. července, se ukáží hvězdní herci Margot Robbie a Ryan Gosling.

20.07.2023
Autor článku: 
Kateřina Lohrová

České sklo po boku nejznámější panenky na světě, Barbie. V exkluzivním nahlédnutí do filmového domu Barbie od Architectural Digest můžete zahlédnout i růžové džbány s výrazným hobnailovým dekorem. Nejprodávanější výrobky KLIMCHI – Rosaline Hobnail Džbán a Vysoký Rosaline Hobnail Džbán, které vznikly pod rukama sklářů v severočeském Křišťálovém údolí, nyní zaplnily i růžový svět Barbie filmu.

Jsem naprosto nadšený, že naše růžové džbány budou mít svůj velký filmový debut ve filmu Barbie. Je to pro mě obrovská pocta vidět naše výrobky spojené s tak výjimečným projektem a po boku slavných herců. Snažíme se českému sklu dělat dobré jméno v zahraničí a toto je další dílek do skládačky. Hobnailový džbán je první a nejúspěšnější produkt KLIMCHI. V naší rodinné sklárně se vyrábí už několik desetiletí,“ komentuje zakladatel Lukáš Klimčák.

Dlouho očekávaný film několikanásobné nominantky na Oscara Grety Gerwig Barbie v hlavních rolích s Margot Robbie a Ryanem Goslingem je už teď podle kritiků hitem letošního léta. Premiéru má snímek v pátek 20. července 2023.

 

Video z filmového domu Barbie naleznete zde: https://www.youtube.com/watch?v=uKgaVlMN7IY

Odkazy na džbány:

https://www.klimchi.cz/products/rosaline-hobnail-jug https://www.klimchi.cz/products/rosaline-tall-hobnail-jug

Více informací o Klimchi najdete na www.klimchi.cz

Instagram: https://www.instagram.com/klimchistudio/

Facebook: https://www.facebook.com/klimchi

 

KLIMCHI je kolektiv českých designérů a sklářů, kteří rádi vytvářejí výjimečné skleněné výrobky pro výjimečné zážitky. Českou značku ručně vyráběného designového skla založil Lukáš Klimčák v roce 2019. V roce 2020 se stal kreativním ředitelem značky mladý český designér František Jungvirt. Prioritním trhem KLIMCHI byla od založení firmy Velká Británie, o rok později se přidala EU, USA a Kanada. V roce 2021 se česká značka představila i na domácím trhu. KLIMCHI vychází z toho nejlepšího, co české sklo přineslo. Pracuje s ušlechtilým českým sklem, sídlo firmy i skláren, se kterými značka spolupracuje, se nachází v Křišťálovém údolí v Kamenickém Šenově. Pod značkou KLIMCHI vzniká zatím především stolní sklo, tedy džbánky, karafy, sklenky, misky či vázy.
 

Mohlo by vás také zajímat...

JIHOČESKÝ KRAJ: Jihočeská centrála cestovního ruchu, Alšova jihočeská galerie, Biskupství českobudějovické a Regionální rozvojová agentura jižních Čech – RERA a.s. na zahajovací tiskové konferenci představily ve spolupráci s rakouskými partnery přeshraniční projekt s názvem „Gotická stezka Mühlviertel – jižní Čechy (AT-CZ)“ zkráceně „Gotická stezka“. Rakouským projektovým partnerem je Tourismusverband Mühlviertler Alm Freistadt. Zahajovací konference proběhla dne 10. 10. 2024 v budově Biskupství českobudějovického.

Jihočeský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Památky, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
15.10.2024

ČR: Optikou proslulých kameramanů nahlíží na vývoj českého filmu dokumentární cyklus České televize Vidět filmem. V Tvůrčí producentské skupině Dušana Mulíčka z brněnského studia České televize natáčel režisér Petr Smělík. Šest dílů vysílá od 8. října program ČT art vždy v úterý ve 21:10.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
15.10.2024

HODICE: Knihovnou roku 2024 je Místní knihovna v Hodicích. Městská knihovna Chodov si odnesla cenu za realizaci odvážného a inovativního konceptu samoobslužné komunitní knihovny a Městskou knihovnou roku 2024 se stala Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk. Ocenění MARK pro mladé knihovníky převzal Bc. Michal Jokeš z Městské knihovny v Praze. Ceny byly slavnostně předány 10. října 2024 v Zrcadlové kapli v Klementinu, sídle Národní knihovny ČR.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Zamek Cieszyn vás zve k účasti na 23. ročníku přehlídky nejlepších diplomových prací v oboru užité grafiky a designu z Polska, České republiky, Slovenska a Maďarska a také studentů z těchto zemí studujících na zahraničních univerzitách. Práce v podobě ilustrací (grafiky, fotografii, náhledů) a krátkého popisu je možné nahrávat do 3. listopadu 2024.

Celá ČR, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
14.10.2024