středa
10. července 2024
svátek slaví Libuše, Amálie
Ilustrační snímek
© Společnost Valtické vinné trhy



56. Valtické vinné trhy

VALTICE: Ve dnech 5. a 6. května 2023, kdy budou hostit 56. ročník Valtických vinných trhů, dostojí Valtice opět svému označení hlavního města vína. I díky své více než stošedesátileté tradici je akce právem označovaná jako Wimbledon mezi výstavami vín. Akci pořádá společnost Valtické vinné trhy ve spolupráci se Střední vinařskou školou ve Valticích.

od 05.05.2023 do 06.05.2023
Autor článku: 
Společnost Valtické vinné trhy/ jal

Každý rok patří začátkem května prostory renovované jízdárny a Španělské konírny, které dodávají nezapomenutelnou kulisu a patřičnou atmosféru, nejstarší celostátní soutěži vín v České republice s mezinárodní účastí – Valtickým vinným trhům. Pravidelně na ni přijíždí téměř 6 000 návštěvníků, aby ochutnávali vína špičkové úrovně jak z celé České republiky, tak i ze zahraničí.

Počátky Valtických vinných trhů se datují ke sklonku devatenáctého století, ale jejich novodobá historie se začala psát v roce 1967, kdy byl uspořádán první poválečný ročník v současné podobě. Ta je dnes rozdělena do třech částí. Neoficiálním začátkem je sběr vzorků do soutěže. V dubnu pak následuje hodnocení v rámci soutěže a vyvrcholením a největším lákadlem pro veřejnost je pak začátkem května samotná výstava, kde bude většina soutěžních vzorků včetně šampionů k ochutnání.

 

http://www.vinnetrhy.cz/

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: Dne 22. června 2024 se ve Vnitroblocku na Praze 7 uskutečnila slavnostní ceremonie předávání cen a certifikátů národního kola Mezinárodní výtvarné mírové soutěže, kterou pořádá Mezinárodní mírová skupina žen (IWPG). Tato událost přilákala přes 60 hostů z celé České republiky, včetně účastníků české i ukrajinské národnosti. Samotné soutěže se účastnilo 179 dětí ve věku od 7 do 18 let, které byly rozděleny do čtyř věkových kategorií, přičemž vítězové z každé kategorie postupují do Mezinárodního kola v Soulu.

Celá ČR, Hl. m. Praha, zahraničí
Děti a mládež, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
09.07.2024

ČR: 14 finalistů postoupilo do druhého kola soutěže MÁME VYBRÁNO. Přesně 14 veřejných sbírek na památky teď potřebuje právě váš hlas. Do konce srpna můžete rozhodnout, mezi které projekty rozdělí Institut pro památky a kulturu částku minimálně 150 tisíc korun.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
10.07.2024

PRAHA: Pražská konzervatoř pořádá od 2. do 12. července 2024 již tradiční Mezinárodní letní klavírní kurzy Pražské konzervatoře, kterých se letos zúčastní 34 aktivních účastníků ze 14 zemí světa. Vyučovat zde budou špičkoví pedagogové-koncertní umělci s mezinárodním renomé. V rámci kurzů proběhne i několik koncertů, na které vás srdečně zveme. Všechny jsou zdarma a probíhají v krásných prostorách pražských koncertních sálů.

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
08.07.2024

ÚSTECKÝ KRAJ: Charakteristika vykonávané činnosti:

·  řídící a manažerská činnost příspěvkové organizace

·  funkční období na dobu určitou – jmenování na dobu šesti let, s možností prodloužení až na dobu neurčitou

Ústecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
08.07.2024