čtvrtek
16. května 2024
svátek slaví Přemysl
Selské muzeum Perschen
© Wabro Elisabeth



„Jaro je tady!“ Zahradnické trhy v Selském muzeu v Perschen u Nabburgu

HORNÍ FALCE: Po dvou letech přestávky pořádá Skanzen Horní Falce opět Zahradnické trhy. Jaro je tady a zahradnická sezóna může začít…o víkendu 30. dubna do 1. května 2012 bude v Selském muzeu v obci Perschen od 10 do 18 h panovat čilý ruch.

od 30.04.2022 do 01.05.2022
10:00 - 18:00
Autor článku: 
Petra Zeitler

Skanzen Horní Falce je zaměřený na venkovský život dřívějších staletí a k tomu patřilo také zemědělství a samozásobování. Snahou skanzenu je zachování původní biologické rozmanitosti kulturních rostlin. Staré odrůdy zeleniny a ovoce jsou často odolnější i chuťově výraznější. Proto jsou zde zastoupeni také pěstitelé, kteří nabízejí kvalitní nehybridní sazenice! Budou zde k mání sadby brambor, cibule až po různobarevné fazole a rajčata, papriky, dýně a cukety a také bio bylinky. Do záhonků i balkónové truhlíky tady bude v nabídce pestrá směs květin.

Chybět samozřejmě nebude ani řemeslné zboží: košíkářské špalíry, spirály, zahradní keramika, přírodní mýdla a včelařské produkty. Kdo hledá vhodný dárek, najde zde delikatesy přímo od výrobců jako destiláty a nejrůznější dobroty do kuchyně, O občerstvení bude také postaráno, zdejší řezníci nabídnou speciality z grilu a ke kávě připraví muzejní pekař domácí moučníky a koláče. Kromě toho bude v prodeji také čerstvý kváskový chléb.

Za prohlídku stojí také historický farní dvůr ze 17. století, ve kterém se trh odehrává. V jeho hlavní budově jsou autenticky zařízené místnosti a v podkroví se ukrývá velká sbírka sakrálních předmětů. Pro děti máme připravenou dílničku, kde se budou vyrábět z hlíny a semínek kuličky pro vlastní květinovou zahrádku.

Vstup a parkování na trhy zdarma!

 

www.freilandmuseum-oberpfalz.de

Immer auf dem neuesten Stand bleiben?

Besuchen Sie uns auf Facebook oder unserer Homepage!

 

 

Mohlo by vás také zajímat...

SOBOTKA: Přihlaste se do některé z tvůrčích dílen 68. ročníku Šrámkovy Sobotky, festivalu českého jazyka, řeči a literatury. Pod titulem Ve stínu se uskuteční od 29. června do 6. července.

Celá ČR, Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Nepřehlédněte
14.05.2024

ČR: Historik Jan Hrubecký se spolu se svým kolegou Ing. Jiřím Vaněčkem rozhodli k půlkulatému výročí vzniku i zániku první československé republiky napsat knihu, která v české historiografii dosud chybí. Knihu o obráncích československého stálého těžkého opevnění, největšího stavebního projektu státu i jeho právních nástupců do dnešních dob. K rozhovoru o mužích s hraničářskými psi na límcích, kteří v roce 1938 stáli na hranicích Československa připraveni bránit republiku, demokracii a jejich vlastní domov, jsme přizvali jednoho z autorů – Jana Hrubeckého.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Památky
Články a komentáře
15.05.2024

ČR: 332 veřejných sbírek bojuje o vaši přízeň v novém ročníku soutěže MÁME VYBRÁNO. Ta ukazuje na místa, kde se něco děje: kde shánějí peníze na obnovu kulturního dědictví. Hlasujte – a podpořte památku svého srdce. Finalisté si rozdělí finanční hotovost.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.05.2024

BOHUMÍN: Třicátá léta minulého století v Bohumíně, polský zábor, druhá světová válka a Bohumín součástí velkogermánského Reichu, osvobození. Témata, která v Bohumíně nabídl historik Ondřej Kolář. Besedou (16. dubna) spolek Maryška přispěl k programu připomínky 79. výročí konce 2. světové války v Evropě.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
07.05.2024