pátek
27. září 2024
svátek slaví Jonáš
Selské muzeum Perschen
© Wabro Elisabeth



„Jaro je tady!“ Zahradnické trhy v Selském muzeu v Perschen u Nabburgu

HORNÍ FALCE: Po dvou letech přestávky pořádá Skanzen Horní Falce opět Zahradnické trhy. Jaro je tady a zahradnická sezóna může začít…o víkendu 30. dubna do 1. května 2012 bude v Selském muzeu v obci Perschen od 10 do 18 h panovat čilý ruch.

od 30.04.2022 do 01.05.2022
10:00 - 18:00
Autor článku: 
Petra Zeitler

Skanzen Horní Falce je zaměřený na venkovský život dřívějších staletí a k tomu patřilo také zemědělství a samozásobování. Snahou skanzenu je zachování původní biologické rozmanitosti kulturních rostlin. Staré odrůdy zeleniny a ovoce jsou často odolnější i chuťově výraznější. Proto jsou zde zastoupeni také pěstitelé, kteří nabízejí kvalitní nehybridní sazenice! Budou zde k mání sadby brambor, cibule až po různobarevné fazole a rajčata, papriky, dýně a cukety a také bio bylinky. Do záhonků i balkónové truhlíky tady bude v nabídce pestrá směs květin.

Chybět samozřejmě nebude ani řemeslné zboží: košíkářské špalíry, spirály, zahradní keramika, přírodní mýdla a včelařské produkty. Kdo hledá vhodný dárek, najde zde delikatesy přímo od výrobců jako destiláty a nejrůznější dobroty do kuchyně, O občerstvení bude také postaráno, zdejší řezníci nabídnou speciality z grilu a ke kávě připraví muzejní pekař domácí moučníky a koláče. Kromě toho bude v prodeji také čerstvý kváskový chléb.

Za prohlídku stojí také historický farní dvůr ze 17. století, ve kterém se trh odehrává. V jeho hlavní budově jsou autenticky zařízené místnosti a v podkroví se ukrývá velká sbírka sakrálních předmětů. Pro děti máme připravenou dílničku, kde se budou vyrábět z hlíny a semínek kuličky pro vlastní květinovou zahrádku.

Vstup a parkování na trhy zdarma!

 

www.freilandmuseum-oberpfalz.de

Immer auf dem neuesten Stand bleiben?

Besuchen Sie uns auf Facebook oder unserer Homepage!

 

 

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Vláda ČR schválila návrh státního rozpočtu na rok 2025. Kapitola Ministerstva kultury činí 21,3 miliardy korun. Jde tedy o více než dvaceti osmi procentní navýšení oproti schválenému rozpočtu na rok 2024, který činil 16,59 miliard korun. Návrh rozpočtu Ministerstva kultury pro rok 2025 je tak o 4,7 miliardy korun vyšší než v roce 2024.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
26.09.2024

ČR: V neděli 22. září 2024 se v Libici nad Cidlinou uskutečnila celostátní konference Svazu českých divadelních ochotníků (dále jen SČDO). Na programu bylo hodnocení činnosti za uplynulé funkční období, diskuse o budoucnosti amatérského divadla a klíčový bod – volba nového předsednictva na dalších pět let.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
25.09.2024

ČR: Díky štědrosti diváků a dárců se během nedělního benefičního koncertu podařilo na pomoc postiženým povodněmi vybrat 38 209 076 korun. Vybrané prostředky poputují do sbírky SOS Povodně organizované Člověkem v tísni. Během hudebního večera vystoupili bez nároku na honorář David Koller s Kollerbandem, Tomáš Klus, Janek Ledecký, Aneta Langerová, Adam Plachetka, Jiří Pavlica a Hradišťan, Kateřina Kněžíková, Lenka Dusilová a Karel Plíhal.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní
Co se děje
24.09.2024

PRAHA: Libeňské Studio ALTA v září oficiálně oznámilo příchod nového uměleckého vedení. Od roku 2025 převezme dramaturgii pražského uměleckého prostoru programový tým, který vzešel z výběrového řízení vycházejícího z otevřené výzvy. 

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
26.09.2024