úterý
1. října 2024
svátek slaví Igor
Plakát festivalu
© Zdroj: http://www.rockovyslunovrat.cz/



Rockový Slunovrat se letos opírá o přední české klubovky

od 13.08.2021 do 15.08.2021
14:00 - 03:00
Autor článku: 
TZ

ŘEVNICE: 14. ročník hudebního festivalu Rockový Slunovrat své návštěvníky opět přivítá v Lesním divadle Řevnice, a to ve dnech 13. a 14. srpna 2021. Po již zveřejněných Zooblasters a United Flavour je potvrzena i world music kapela N.O.H.A. a ryze taneční formace Skyline. Oba poslední zmiňovaní na festivalu s velkým úspěchem vystoupili už v roce 2019.

Dalším zajímavým jménem je RedZed, rapper, který vzhledem připomíná Kurta Cobaina a vokálem Ozzyho Osbournea. Jeho osobitého kombinování rapu s žánry jako nu-metal nebo heavy metal si všímají už i za hranicemi naší země.

Kytarovou sekci si vezmou na starosti rockoví matadoři Krucipüsk. Zpěvačka Marka ze Skyline taneční beaty vymění za kytarové riffy a show na pódiu řevnického amfiteátru si zopakuje i s Gaia Mesiah.

Žánrovou rozmanitost pak doplňují Vepřové komety (funky), Fyah Son Bantu (reggae/dancehall), The Shookies (folk), Frozen Poppyhead (alternative metal), The Train Robbers (rock’n’roll/surf) 
Frankie & The Deadbeats (country).

Akce proběhne za podmínek odpovídajících pro vstup na kulturní akci v souladu s vládními nařízeními. Při příchodu musí návštěvník prokázat splnění některé z následujících podmínek: negativní PCR test (stáří max. 7 dní), negativní antigenní test (stáří max. 72 hodin), potvrzení z laboratoře o prodělání covidu v posledních 180 dnech nebo druhou dávkou očkování (min. 14 dní od aplikace) Po celou dobu konání festivalu bude také možné využít testovacího místa s odborným personálem.

Již zakoupené vstupenky na loňský dvoudenní festival zůstávají v platnosti. Vstupenky je možné zakoupit v síti GoOut nebo na www.rockovyslunovrat.cz za 590 Kč (+ poplatky).

Další informace o akci jsou k dispozici na webových stránkách a facebookovém profilu festivalu.

Mohlo by vás také zajímat...

ČR-ZAHRANIČÍ: Komorní příběh o bolavé minulosti a složitých mezilidských vztazích uspěl v jihokorejské metropoli na festivalu Seoul International Drama Awards. Snímek Svatá, který pro Českou televizi natočil režisér Jiří Strach, získal ocenění v kategoriích nejlepší televizní film a nejlepší herečka. Porota tak ocenila mistrovský výkon Jiřiny Bohdalové při ztvárnění psychologicky náročné postavy. Hlavní roli pro legendu nejen stříbrného plátna napsal scenárista Marek Epstein. Svatá měla televizní premiéru letos 19. května, je dostupná v iVysílání ČT.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
01.10.2024

ČR: Po vzájemné dohodě na konci září v Reflexu vyjde poslední díl oceňovaného podcastu Hodina Dějepichu. Její autoři, Tereza Kujová a Jan Studnička, již chystají svůj v pořadí druhý projekt, který jejich fanoušci najdou na Forendors. Novinka se jmenuje HistoRIP. Bude autorům vlastním zábavným způsobem mapovat nejzvláštnější a nejpozoruhodnější příběhy historie. První díl této novinky na Forendors posluchači najdou již 4. října.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Vzdělávání
Co se děje
30.09.2024

ČR: Vláda ČR schválila návrh státního rozpočtu na rok 2025. Kapitola Ministerstva kultury činí 21,3 miliardy korun. Jde tedy o více než dvaceti osmi procentní navýšení oproti schválenému rozpočtu na rok 2024, který činil 16,59 miliard korun. Návrh rozpočtu Ministerstva kultury pro rok 2025 je tak o 4,7 miliardy korun vyšší než v roce 2024.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
26.09.2024

ČR: V neděli 22. září 2024 se v Libici nad Cidlinou uskutečnila celostátní konference Svazu českých divadelních ochotníků (dále jen SČDO). Na programu bylo hodnocení činnosti za uplynulé funkční období, diskuse o budoucnosti amatérského divadla a klíčový bod – volba nového předsednictva na dalších pět let.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
25.09.2024