úterý
15. října 2024
svátek slaví Tereza
Plakát
© Archiv pořadatele



Pavel Šporcl ocení amatérské zpěváky

ČR-PRAHA: V Pražské Music City proběhne 15. května od 19 h vyhlášení výsledků unikátní pěvecké soutěže Hlas Česka, Moravy a Slezska, jediné svého druhu na území Česka a Slovenska. Nadšeným amatérům a poloprofesionálům přijde zahrát i houslista světového renomé Pavel Šporcl.

15.05.2021
19:00
Autor článku: 
Ilona Rédlová

Slavnostní akce proběhne za dodržení všech hygienických opatření, bude živě přenášena na kanálu Youtube https://www.youtube.com/channel/UCwsoS9Cq8zrgDR6NaujW-zA

Zakladatelkou soutěže je operní pěvkyně a pedagožka Ilona Rédlová. „Zúčastnit se mohou všichni amatéři a poloprofesionálové od 8 do 99 let. Soutěží se v klasickém a moderním zpěvu, důležitou součástí této soutěže je i autorská tvorba. Velmi si vážíme toho, že patronkou pro klasický zpěv je již 4. rokem operní pěvkyně Jana Šrejma Kačírková, držitelka tří Cen Thálie," řekla k soutěži Rédlová. Dalšími porotci jsou například klavírista a zpěvák Václav Tobrman, bluesová zpěvačka Jana Štromská, operní pěvkyně Stanislava Šinkovská, kteří v rámci večera také vystoupí.

„Když mne pořadatelé oslovili, abych tuto soutěž podpořil a vystoupil na koncertě, neváhal jsem“, řekl ke své účasti Šporcl. „Jsem rád, že hudba a kultura žije, že se pořád najdou lidé, kteří se do ní chtějí zapojit, buď jako aktivní účastníci nebo pořadatelé. Hlas je vlastně jediná soutěž, která v této nelehké době podporuje zpěváky a motivuje je k dalšímu studiu. Do on-line ročníků se přihlásilo přes 500 soutěžících, což je báječné,“ dodal.

Soutěž organizuje Hlas Česka, z. s., jejímž prvořadým cílem je podporovat kulturu a umění v ČR.

 

Více informací a kontakt:

Ilona Rédlová ředitelka soutěže a předsedkyně Hlas Česka, z.s.

web: www.hlasceska.com 

FCB: https://www.facebook.com/HlasCeskaMoravyaSlezska

IG: https://www.instagram.com/?hl=cs

Mohlo by vás také zajímat...

JIHOČESKÝ KRAJ: Jihočeská centrála cestovního ruchu, Alšova jihočeská galerie, Biskupství českobudějovické a Regionální rozvojová agentura jižních Čech – RERA a.s. na zahajovací tiskové konferenci představily ve spolupráci s rakouskými partnery přeshraniční projekt s názvem „Gotická stezka Mühlviertel – jižní Čechy (AT-CZ)“ zkráceně „Gotická stezka“. Rakouským projektovým partnerem je Tourismusverband Mühlviertler Alm Freistadt. Zahajovací konference proběhla dne 10. 10. 2024 v budově Biskupství českobudějovického.

Jihočeský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Památky, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
15.10.2024

ČR: Optikou proslulých kameramanů nahlíží na vývoj českého filmu dokumentární cyklus České televize Vidět filmem. V Tvůrčí producentské skupině Dušana Mulíčka z brněnského studia České televize natáčel režisér Petr Smělík. Šest dílů vysílá od 8. října program ČT art vždy v úterý ve 21:10.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
15.10.2024

HODICE: Knihovnou roku 2024 je Místní knihovna v Hodicích. Městská knihovna Chodov si odnesla cenu za realizaci odvážného a inovativního konceptu samoobslužné komunitní knihovny a Městskou knihovnou roku 2024 se stala Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk. Ocenění MARK pro mladé knihovníky převzal Bc. Michal Jokeš z Městské knihovny v Praze. Ceny byly slavnostně předány 10. října 2024 v Zrcadlové kapli v Klementinu, sídle Národní knihovny ČR.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Zamek Cieszyn vás zve k účasti na 23. ročníku přehlídky nejlepších diplomových prací v oboru užité grafiky a designu z Polska, České republiky, Slovenska a Maďarska a také studentů z těchto zemí studujících na zahraničních univerzitách. Práce v podobě ilustrací (grafiky, fotografii, náhledů) a krátkého popisu je možné nahrávat do 3. listopadu 2024.

Celá ČR, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
14.10.2024