úterý
15. října 2024
svátek slaví Tereza
Vokální skupina SHOT-C
© Zdroj: archiv



Brněnští SHOT-C vydávají první album

BRNO: Vokální skupina SHOT-C vypouští album Multipotenciál. Jedná se o první CD šesti mladých muzikantů z Brna, jejichž žánrem je “a cappella” - hudba tvořena jen hlasy a beatboxem. CD Multipotenciál obsahuje přezpívané covery se zbrusu novou aranží a stejně tak i originální tvorbu. SHOT-C jsou známí pro svou specifickou energii a show, svým stylem připomínají americké PENTATONIX. Do povědomí se dostali i díky videoklipu a vlastnímu aranžmá písně Mezi Horami od Čechomoru nebo Next To Me od Imagine Dragons.

Autor článku: 
Jakub Navrátil

Album Multipotenciál nabízí k poslechu české i anglické písně – originály i covery, vždy však v novém a cappella kabátě. Nosnou písní je vlastní skladba Multipotenciál, podle které je pojmenované celé album. Překvapí i takové hity jako Sound of Silence (Simon & Garfunkel) nebo House of the Rising Sun (The Animals). CD je k poslechu na mnoha online platformách (Spotify, Apple Music a další), nebo si lze zakoupit originál na webových stránkách kapely. V nahrávkách lze slyšet pouze vokální harmonie a beatbox, nejsou použity žádné hudební nástroje.

SHOT-C je šestičlennou brněnskou vokální skupinou. Vystupují běžně na festivalech, firemních večírcích i soukromých akcích. Mimo to pořádají vlastní koncerty, často ve spolupráci s dalšími českými a cappella uskupeními. Skupinu zaznamenala také kapela Čechomor, která ocenila vokální aranžmá skladby Mezi Horami, a vydala úpravu této verze obohacenou o nahrávky jejích vlastních členů.

“Šotci” jsou také na YouTube, kde mají zveřejněno několik videoklipů – dva české, přičemž jeden je originál Do kapsy si lhát, a dva anglické. Posledním vydaným klipem je a cappella cover písně Next To Me (Imagine Dragons), jehož natáčení probíhalo v listopadu loňského roku v okolí Tišnova.

Sledovat aktuální dění nebo koupit CD lze na www.shot-c.cz nebo na sociálních sítích.

Mohlo by vás také zajímat...

JIHOČESKÝ KRAJ: Jihočeská centrála cestovního ruchu, Alšova jihočeská galerie, Biskupství českobudějovické a Regionální rozvojová agentura jižních Čech – RERA a.s. na zahajovací tiskové konferenci představily ve spolupráci s rakouskými partnery přeshraniční projekt s názvem „Gotická stezka Mühlviertel – jižní Čechy (AT-CZ)“ zkráceně „Gotická stezka“. Rakouským projektovým partnerem je Tourismusverband Mühlviertler Alm Freistadt. Zahajovací konference proběhla dne 10. 10. 2024 v budově Biskupství českobudějovického.

Jihočeský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Památky, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
15.10.2024

ČR: Optikou proslulých kameramanů nahlíží na vývoj českého filmu dokumentární cyklus České televize Vidět filmem. V Tvůrčí producentské skupině Dušana Mulíčka z brněnského studia České televize natáčel režisér Petr Smělík. Šest dílů vysílá od 8. října program ČT art vždy v úterý ve 21:10.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
15.10.2024

HODICE: Knihovnou roku 2024 je Místní knihovna v Hodicích. Městská knihovna Chodov si odnesla cenu za realizaci odvážného a inovativního konceptu samoobslužné komunitní knihovny a Městskou knihovnou roku 2024 se stala Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk. Ocenění MARK pro mladé knihovníky převzal Bc. Michal Jokeš z Městské knihovny v Praze. Ceny byly slavnostně předány 10. října 2024 v Zrcadlové kapli v Klementinu, sídle Národní knihovny ČR.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Zamek Cieszyn vás zve k účasti na 23. ročníku přehlídky nejlepších diplomových prací v oboru užité grafiky a designu z Polska, České republiky, Slovenska a Maďarska a také studentů z těchto zemí studujících na zahraničních univerzitách. Práce v podobě ilustrací (grafiky, fotografii, náhledů) a krátkého popisu je možné nahrávat do 3. listopadu 2024.

Celá ČR, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
14.10.2024