pondělí
6. května 2024
svátek slaví Radoslav
Xindl X
© Foto: archiv Xindl X



Xindl X představuje videoklip k nové skladbě SebeLovesong

PRAHA: Zpěvák a skladatel Xindl X pouští do světa nový videoklip k písni SebeLovesong, která se stejně jako první vlaštovka „Něco je ve vzduchu“ z minulého roku, objeví na připravovaném studiovém albu Terapie. Singl je předzvěstí nového alba a zároveň pozvánkou na pražský koncert 25. listopadu v O2 universum!

Autor článku: 
Zdena Selingerová

SebeLovesong opět sází na typický Xindlův textařský rukopis plný slovních hříček.

Jak už název songu napovídá, je píseň milostným vyznáním. Ale tentokrát milostným vyznáním sobě samotnému.

"Asi většina písní, co kdy vznikly, jsou o lásce k nějaké druhé o sobě." říká Xindl X, " Ale ještě jsem nenarazil na žádnou, která je o lásce k sobě samému. Vždyť se přece říká, že kdo nedokáže mít rád sebe, nedokáže milovat ani nikoho jiného. Tak jsem si řekl, proč nenapsat píseň o sebelásce, i když trochu neopětované,“ dodává Xindl X.

Klip režíroval režisér a zároveň muzikant Michal Skořepa. Spolu vymýšleli i scénář.

„Vzhledem k tématu písně přišel Michal s nápadem, abych v klipu zahrál všechny role. Naštěstí jsem coby písničkář a scenárista zvyklý sedět na několika židlích najednou,“ doplňuje Xindl X.

Michal Skořepa, který měl na starosti režii, kameru i výsledný střih, na natáčení vzpomíná těmito slovy: "Bylo těžké si uhlídat všechny Ondry na place, každý byl úplně jiný. Ale nakonec přišel Xindl X a dal tomu pořádek.".

Nový klip je nejen předzvěstí nového alba Terapie, které Xindl X plánuje vydat na podzim tohoto roku, ale též pozvánkou na největší koncert Xindlovi letošní koncertní sezóny v novém pražském hudebním sále O2 universum. Původně se měl koncert konat 30. ledna 2021 v pražské O2 areně, ale vzhledem ke stále trvající pandemii nebylo možné v tomto termínu koncert uspořádat v plném rozsahu. Koncert byl tedy přesunut na nový termín, a to na 25. listopadu 2021, do nového prostoru O2 universum. "Moc se na všechny těším, koncertování nám všem hodně chybí. Přijďte si s námi opět užít společnou energii, hudbu a vše, co nám téměř celý loňský rok chybělo …. samozřejmě máme kalendář plný přesunutých koncertů z loňského roku, ale zakončíme ho pro mě tím nejzásadnějším, a to v pražském O2 universum!“.

Více informací na www.xindlx.cz.

Videoklip SebeLovesong je ke zhlédnutí zde:

https://www.youtube.com/watch?v=XbfmqqQdEnU

 

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: 30. dubna bude Karlovo náměstí patřit jazzu i dalším hudebním žánrům. Pod taktovkou festivalu Mladí ladí jazz proběhne na největším náměstí v Praze velkolepá oslava Mezinárodního dne jazzu. Na zdarma přístupném Open airu vystoupí berlínští Jazzanova, belgická free jazzová formace Don Kapot nebo německá fusion kapela Searching for Home. Festivalovým highlightem bude vystoupení legendární skupiny Prago Union s frontmanem Katem doplněné o dechovou sekci v podobě čtveřice Krotitelé Dechů.

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Krátký animovaný film "Plevel" byl vybrán do oficiálního programu La Cinef na Festivalu v Cannes. Tato absolventská práce, kterou režírovala Pola Kazak a produkovaly MAUR film a Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku, slibuje divákům silný vizuálně podmanivý příběh.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.05.2024

PRAHA-ZAHRANIČÍ: Výstava Group Therapy je dialogem a konfrontací uměleckých děl z rostoucích sbírek Galerie hlavního města Prahy a Deutsche Telekom. Ve více než osmdesáti dílech od čtyřiceti šesti současných umělců reflektuje aktuální společenská témata, jako jsou ohrožení demokracie, vzestup autoritářských režimů, nesnášenlivost vůči menšinám, cizincům a lidem s odlišnými názory, apatie a lhostejnost vůči klimatické krizi, terorismus a války. Název výstavy je odvozen od vystaveného díla výtvarnice Evy Koťátkové. Vedle ní v expozici vystavují také další české umělkyně a umělci Lenka Glisníková, Daniel Balabán, bosenská umělkyně Šejla Kamerić, chorvatský multimediální tvůrce Igor Grubić nebo ukrajinská malířka Lesia Khomenko. Výstavu Group Therapy lze v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí navštívit od 26. dubna do 11. srpna 2024.

Hl. m. Praha
Co se děje
26.04.2024

POLICE NAD METUJÍ: Mladý a dynamický symfonický orchestr Police Symphony Orchestra ve svém čtrnáctém roce existence sestoupí na okamžik z hudebních pódií na filmová plátna. Dokumentární film s názvem Velký finále mapuje tři roky života mladých lidí amatérského orchestru, jejich radosti i strasti, úspěchy i vyčerpání, ale hlavně odhodlání jít si za svými sny. Ty si nadále plní také v roce 2024, během kterého se postaví na stage festivalu Rock for People nebo pódium českého hudebního chrámu, pražského Rudolfina. Události pod taktovkou nadšenců z Police nad Metují slibují zážitky, dojetí, skvělou hudbu a energii.

Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024