čtvrtek
11. července 2024
svátek slaví Olga
Lněné výrobky s originálními motivy slaví v regionu návrat.
© Foto: archiv MAS Horní Pomoraví



Co letos pod stromeček? Přece Jeseníky!

JESENICKO: Letošní podivný rok vrcholí neobvyklými přípravami na vánoční svátky – nebudou trhy ani zpěvy. Většina kontaktů probíhá virtuálně, přesto to jde i lokálně. Značka JESENÍKY originální produkt spustila kampaň Jeseníky pod stromeček. Cílem je podpořit jedinečné výrobky, služby a zážitky, které vznikají právě v Jeseníkách.

Autor článku: 
Barbora Haušková

Pro držitele značky to znamená marketingovou podporu. Pro ty, co chtějí darovat něco z jesenických hor zase úsporu za poštovné. „Dohodli jsme se se třemi obchůdky na území regionální značky, že se stanou pro tyto svátky výdejnami objednaného zboží. Lidé si objednají dárek u výrobce či poskytovatele služby nebo zážitku a ten bude pak nachystaný v dohodnutém termínu ve výdejně,“ objasnila Hana Olejníková z Místní akční skupiny Horní Pomoraví, která značení v regionu koordinuje.

Výdejny tak vznikly v Jeseníku v Obchůdku zdravé výživy na Palackého ulici, v Šumperku v prodejně Dobroty z venkova na Langrově 8 a v Andělské Hoře 148, kde se nachází i jeden z certifikovaných držitelů značky Pepovy dobroty. „Nejde ale jen o úsporu, ale především o jedinečné nápady a dovednosti místních lidí. Všechny držitele značky máme na webu regionalni-znacky.cz/jeseniky. Věříme, že zde každý najde výjimečný dárek,“ dodala Olejníková s tím, že vybírat lze od knížek přes nádobí, moderní potraviny, netradiční koření, textiliepo vánoční dárkové pivní speciály či poukazy na wellness nebo rodinné pobyty a mnoho dalšího.

Výrobky či vouchery, které takto lze koupit a nechat doručit do výdejny se postupně představují ve skupině na Facebooku nazvané Jeseníky pod stromeček. V současné době logo fialového zvonku nese osm desítek výrobků, více než dvě desítky poskytovatelů stravovacích a ubytovacích služeb a zhruba dvacítka jedinečných zážitků.

regionalni-znacky.cz/jeseniky

hornipomoravi.eu

Mohlo by vás také zajímat...

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Dne 22. června 2024 se ve Vnitroblocku na Praze 7 uskutečnila slavnostní ceremonie předávání cen a certifikátů národního kola Mezinárodní výtvarné mírové soutěže, kterou pořádá Mezinárodní mírová skupina žen (IWPG). Tato událost přilákala přes 60 hostů z celé České republiky, včetně účastníků české i ukrajinské národnosti. Samotné soutěže se účastnilo 179 dětí ve věku od 7 do 18 let, které byly rozděleny do čtyř věkových kategorií, přičemž vítězové z každé kategorie postupují do Mezinárodního kola v Soulu.

Celá ČR, Hl. m. Praha, zahraničí
Děti a mládež, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
09.07.2024

ČR: 14 finalistů postoupilo do druhého kola soutěže MÁME VYBRÁNO. Přesně 14 veřejných sbírek na památky teď potřebuje právě váš hlas. Do konce srpna můžete rozhodnout, mezi které projekty rozdělí Institut pro památky a kulturu částku minimálně 150 tisíc korun.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
10.07.2024