středa
7. srpna 2024
svátek slaví Lada
Broumovské diskuse - koláž hostů
© Archiv pořadatele



Broumovské diskuse vstupují do online prostoru s tématem Hodnoty a společnost

BROUMOV: Broumovské diskuse, které se měly uskutečnit počátkem listopadu v broumovském klášteře, mají pro letošek nový formát i nový – náhradní – program. S tématem Hodnoty a společnost nyní vstupují do online prostoru, a to panelovou diskusí ekonoma Filipa Matějky, farářky Martiny Viktorie Kopecké a filantropa Jana Školníka.

Autor článku: 
Kateřina Ostradecká

Hodinová diskuse na téma „Jak ovlivňuje koronavirová zkušenost naše hodnoty“ se bude živě vysílat v úterý 17. listopadu od 12 do 13 hodin z Tereziánského sálu Břevnovského kláštera, a to díky iVysílání České televize, která je generálním mediálním partnerem konference. Odkaz na vysílání je ZDE.

Panelu se zúčastní behaviorální ekonom Filip Matějka, který pomocí ekonomických teorií vysvětluje chování lidí a státu, farářka a krizová interventka Martina Viktorie Kopecká a filantrop a zakladatel Agentury pro rozvoj Broumovska Jan Školník. Diskusi bude moderovat Světlana Witowská.

Bližší informace je možné najít na facebookovém profilu konference Broumovské diskuse https://www.facebook.com/broumovskediskuse, kde bude postupně zveřejněn také videoseriál odpovědí zajímavých respondentů na tři důležité otázky našeho letošního tématu: Které tři hodnoty vám chybí v současné české a evropské společnosti? Mají být politici nositeli hodnot, a pokud ano, kterých? Jak ovlivňuje koronavirová zkušenost naše hodnoty?

Vzdělávací a kulturní centrum Broumov pořádá Broumovské diskuse ve spolupráci s neziskovou organizací Agentura pro rozvoj Broumovska od roku 2014. Předchozí ročníky se zamýšlely nad tématy Demokratická diskuse, Mír, Evropská identita, Vize vzdělanosti, Hrdinství a odvaha, Důvěra a porozumění.

Statutárním partnerem konference je město Broumov. Hlavními partnery jsou Raiffeisen Leasing, Jan Barta, Hobra – Školník, Královéhradecký kraj a US Embassy. Partnery jsou Centrum Walzel, Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, Sekyra Foundation, Edumed, Martina Rosová, Nadace OSF, Grund a Pixman. Generálním mediálním partnerem je Česká televize, hlavním mediálním partnerem ČRo Plus. Mediálními partnery jsou Katolický týdeník a naše.broumovsko.cz. Regionálními partnery jsou Benediktinské opatství sv. Václava, Farnost Broumov, Strategická rada regionu Broumovsko, Region Broumovsko a Podnikatelský klub Broumovska.

Mohlo by vás také zajímat...

TOKIO: Loutkové představení CASLAVSKA TOKYO 1964 se japonským divákům představilo během prvního srpnového víkendu. Inscenaci, která je fiktivním přímým přenosem z letních olympijských her v roce 1964, připravil režisér Jakub Vašíček se třemi herci Divadla ALFA, třemi herci Divadla PUK a hudebníkem Danielem Čámským. Česká premiéra pod názvem Čáslavská – Tokio – 1964 proběhne v září na Mezinárodním festivalu DIVADLO Plzeň a v Divadle ALFA.

Celá ČR, Plzeňský kraj, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Senioři, Ostatní
Co se děje
07.08.2024

PARDBUCIE: Největší letní událostí školy je bezpochyby již 15. ročník Sportiády s podtitulem Rozhoupej loď, která vyvrcholila v pátek 2. 8. ve škole v Pardubičkách. Sportiáda je zaměřena na sportovní dovednosti plné soutěží v podobě variace Bocci, agility se psem, dračí lodě apod. Škola se aktivně zúčastní akce Sportovní park v parku Na Špici. Návštěvníci mohou finančně pomoci rozhoupat loďku v Automatických mlýnech a tím tak budovat bezpečný přístav pro žáky školy.

Pardubický kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Ostatní, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
06.08.2024

ČR: Znáte kreslené vtipy Miroslava Kemela? Někdy trefně komentují aktuální dění, přičemž nešetří žádné politické veličiny, jindy se zasmějete vcelku nevinným anekdotám se zvířátky. Autor jich nakreslil stovky a tisíce, protože se touhle tvorbou profesionálně zabývá už od 90. let. Potěšením a relaxací je mu muzika, skládání písniček a vystupování s vlastní kapelou, ke které se občas přidává i zpěvák a herec Vladimír Javorský.

Celá ČR
Knihy, literatura, média, Hudba
Články a komentáře
07.08.2024

VARŠAVA: Ministr kultury Martin Baxa se v pátek 2. srpna na českém velvyslanectví ve Varšavě setkal s operní a divadelní režisérkou, pedagožkou Jitkou Stokalskou, která dlouhodobě žije a působí v Polsku. Za její umělecký přínos v oblasti hudebního divadla a za šíření dobrého jména české kultury v zahraničí jí udělil medaili Ministerstva kultury ČR Artis Bohemiae Amicis.  Jitka Stokalská  patří v Polsku k ikonám operní režie, více než 40 let působila ve Varšavské komorní opeře. Je držitelkou prestižní Ceny Jana Kiepury a ceny polského ministerstva kultury Gloria Artis.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Ostatní
Co se děje
05.08.2024