úterý
20. srpna 2024
svátek slaví Bernard
Ilustrační snímek
© Archiv pořadatele



Vzdělávej se a cestuj do zahraničí díky podpoře Vzdělávacího fondu Broumovska AMOS

BROUMOV: Studenti s vazbou na Broumovsko, kteří chtějí studovat v zahraničí, mohou opět žádat o studijní stipendia, díky 4. grantovému kolu Vzdělávacího fondu Broumovska AMOS. Výzvu k předkládání žádostí vyhlašuje Agentura pro rozvoj Broumovska. Uzávěrka příjmu žádostí je 31. května 2020.

Autor článku: 
Kateřina Ostradecká

Cílem Vzdělávacího fondu Broumovska AMOS, jehož dárci jsou Jan a Marcela Školníkovi, Rudolf Školník, Vojtěch Školník a Jaroslav Šefc, je podpořit mladé talentované studenty v získávání zahraničních zkušeností. Finanční příspěvek se bude týkat školního roku 2020/2021. 

O stipendium se mohou ucházet mladí lidé se silnou vazbou na Broumov, případně na lokalitu nacházející se v broumovském regionu; hledající akademickou či jinou odbornou zkušenost, která je intelektuálně obohatí a pomůže jim k dosažení co nejlepšího vzdělání a v následném kariérním uplatnění.

Mezi žadateli mohou být jak současní studenti, tak žadatelé ucházející se o studia v zahraničí. Ti mají šanci získat stipendium, splní-li před nástupem na studia do zahraničí veškeré podmínky k jeho přijetí. Žadatelé bez statutu studenta mohou získat stipendium, splní-li podmínky pro účast na mistrovském kurzu, mezinárodní soutěži, projektu či výzkumu a zároveň doloží potvrzení své účasti na takové akci. Žádost se skládá z vyplněného předepsaného formuláře žádosti o stipendium a příloh. 

Veškeré nezbytné dokumenty budou zájemcům zaslány na vyžádání elektronickou formou, na e-mailu amos@broumovsko.cz. Bližší informace je možné najít zde: http://www.klasterbroumov.cz/cs/amos

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Zdeněk Fryml, Jarmila Haldová, Monika Lemberková a Jana Hladíková získali titul Mistr tradiční rukodělné výroby Královéhradeckého kraje, který udílí krajští radní za významný přínos v oblasti tradiční lidové kultury a těm, kteří se významně zasloužili o jejich udržování a rozvoj za předchozí kalendářní rok. Nově je ocenění udělováno také významným osobnostem dlouhodobě působících v oblasti tradiční lidové kultury.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Lidová kultura, Soutěže a festivaly
Co se děje
20.08.2024

ČR: V polovině léta Vás zdravíme ze Zlatého oříšku a chceme se s Vámi podělit o úspěchy a zážitky nadaných dětí, které v Nadačním fondu celoročně podporujeme. Jak se daří několika laureátům po úspěchu v soutěži Zlatý oříšek, kterou jste mohli sledovat na Nový rok v České televizi, a jak jim společné úsilí s našimi partnery ovlivnilo život, jsme zachytili v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=db2Za6P5iCE

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
15.08.2024

ČR-PRAHA: V zastoupení Sdružení kritiků a teoretiků s politováním oznamuji, že jsme byli nuceni uzavřít činnost Galerie kritiků v Adrii za velmi nepříznivých podmínek, jež jsou uvedeny ve zprávě na Echo 24-viz odkaz: https://echo24.cz/a/HcbtR/konci-jen-galerie-kritiku-nebo-i-kultura-vubec

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění
Co se děje
14.08.2024

ČR: V kultuře pracuje přibližně 221,6 tis. osob a kulturním a kreativním povoláním se věnuje 136 tis. z nich. Podle údajů ze Sčítání 2021 se nejvíce pracovníků vykonávajících vybraná kulturní a kreativní povolání vyskytuje v Hl. městě Praze, Středočeském a Jihomoravském kraji. Tradičním a uměleckým řemeslům dominuje Liberecký kraj.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Architektura, Hudba, Výtvarné umění, Lidová kultura, Ostatní
Odborné studie a recenze, Nepřehlédněte
16.08.2024