středa
21. srpna 2024
svátek slaví Johana
Pozvánka na koncert
© Letní hudební akademie Kroměříž



Mezinárodní Letní hudební akademie Kroměříž přivítá studenty z osmi zemí.

KROMĚŘÍŽ: Lektoři druhého ročníku Letní hudební akademie Kroměříž, založené dirigentem Tomášem Netopilem, již zvolili z přihlášených zájemců své studenty. Dalším nyní nabízí možnost účastnit se výuky alespoň pasivně. Pro veřejnost je pak připraven doprovodný program zahrnující koncerty či besedy. Akademie proběhne v Kroměříži od 18. do 24. srpna 2019.

od 18.08.2019 do 24.08.2019
Autor článku: 
TZ/klapka

Místa pro studenty v Letní hudební akademii Kroměříž jsou naplněna. Z velkého počtu zájemců byli vybráni uchazeči nejen z České republiky, ale i Japonska, Bulharska, Portugalska, Polska, Rakouska a dalších států. „Kvalita studentů je vysoká,“ potvrdil umělecký ředitel LHAK, dirigent Tomáš Netopil. „Kromě práce s lektorem studenty akademie čekají interaktivní programy, či osobní poradenství ohledně svého profesního rozvoje i práce s trémou.

Jako lektoři zde budou působit renomovaní hudebníci a špičky ve svých oborech, mezi nimi například Radek Baborák, Josef Špaček, Dalibor Karvay, Kateřina Kněžíková či Barbara Maria Willi.

I přes naplnění kapacity ale akademie přijme další uchazeče, kteří dostanou příležitost se kurzů účastnit alespoň pasivní formou. „Pokud se někdo z mladých talentů, ale i pedagogů či hudebníků bude chtít takto účastnit, umožníme mu přihlížet naší výuce. Už jen přítomnost u výuky a kontakt s předními českými umělci mu jistě poskytne zajímavé podněty pro další práci a rozvoj,“ vysvětlil Tomáš Netopil s tím, že i kapacita těchto míst je pochopitelně omezena.

O jedinečné hudební zážitky nebude ochuzena ani kroměřížská veřejnost, která může využít bohatého doprovodného programu. Koncerty a besedy jí nabídnou setkání jak s hudebními osobnostmi, tak i s mladými účastníky letní akademie.

Letošní novinkou je pak udělení tří ocenění vybraným studentům v závěru LHAK. Cena LHAK & Města Kroměříž, Cena Akademie klasické hudby a Cena Zlínského kraje jsou navíc doprovázeny i finanční odměnou.

„Tato hudební akademie velmi obohatí kulturní život v Kroměříži. Pro mladé studenty je to velká příležitost potkat se s tak renomovanými umělci a spoluprací s nimi mohou významně zlepšit svůj umělecký růst. Všem organizátorům patří velký dík,“ uvedl za partnerský Zlínský kraj Miroslav Kašný, radní zodpovědný za oblast kultury.

 

Významným partnerem Letní hudební akademie v Kroměříži je Akademie klasické hudby.

 

Více informací a přehled programu LHAK: www.academykromeriz.com/program/

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Zdeněk Fryml, Jarmila Haldová, Monika Lemberková a Jana Hladíková získali titul Mistr tradiční rukodělné výroby Královéhradeckého kraje, který udílí krajští radní za významný přínos v oblasti tradiční lidové kultury a těm, kteří se významně zasloužili o jejich udržování a rozvoj za předchozí kalendářní rok. Nově je ocenění udělováno také významným osobnostem dlouhodobě působících v oblasti tradiční lidové kultury.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Lidová kultura, Soutěže a festivaly
Co se děje
20.08.2024

ČR: V polovině léta Vás zdravíme ze Zlatého oříšku a chceme se s Vámi podělit o úspěchy a zážitky nadaných dětí, které v Nadačním fondu celoročně podporujeme. Jak se daří několika laureátům po úspěchu v soutěži Zlatý oříšek, kterou jste mohli sledovat na Nový rok v České televizi, a jak jim společné úsilí s našimi partnery ovlivnilo život, jsme zachytili v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=db2Za6P5iCE

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
15.08.2024

ČR-PRAHA: V zastoupení Sdružení kritiků a teoretiků s politováním oznamuji, že jsme byli nuceni uzavřít činnost Galerie kritiků v Adrii za velmi nepříznivých podmínek, jež jsou uvedeny ve zprávě na Echo 24-viz odkaz: https://echo24.cz/a/HcbtR/konci-jen-galerie-kritiku-nebo-i-kultura-vubec

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění
Co se děje
14.08.2024

ČR: „Od poloviny srpna do konce září společně projdeme severní a jižní stezku Via Czechia od nejvýchodnější po nejzápadnější bod ČR. Současně bude spuštěna sbírka na Darujme.cz,“ říká ředitelka nadačního fondu Be Charity Pavlína Saudková.

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Handicap, Ostatní
Co se děje
12.08.2024