sobota
24. srpna 2024
svátek slaví Bartoloměj
vizuál k projektu
© zdroj: FB profil Sředočeského inovačního centra



Kreativní vouchery Středočeského kraje

STŘEDOČESKÝ KRAJ: 1. 4. spustilo Středočeské inovační centrum (SIC) druhou výzvu úspěšného programu Kreativní vouchery Středočeského kraje. Středočeské firmy a kreativci (tentokrát) z celé ČR se opět mohou pustit do spolupráce. Například na novém webu, grafické identitě, video prezentaci nebo designu produktu. SIC je podpoří částkou až 300 000 Kč.

Autor článku: 
TZ/ika

„Víme, že dobrý design dělá dobrý obchod. Když máte kvalitní web, zaujmete návštěvníky. Produkty v hezkém obalu se zase lépe prodávají. Proto chceme umožnit podnikatelům v kraji, aby posouvali své podnikání a využili finanční pomoci k inovacím, které třeba odkládali. Věříme, že tím zvýšíme jejich konkurenceschopnost v Česku i zahraničí,“ říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Podle odborníků na marketing se 80 % celkového času stráveného na sociálních sítích uskutečňuje přes mobilní zařízení. Prostřednictvím mobilů je sledováno až 70 % YouTube videí. Až 80 % konzumovaného obsahu v roce 2019 bude právě ve formě videa. Mezi jeho výhody patří vyšší zapojení publika, reálný a aktuální pohled do prostředí a posílení důvěryhodnosti.

A co vy? Máte již propagační video? Nebo webové stránky přizpůsobené prohlížení na chytrých telefonech? Využijte nové trendy v marketingu ve prospěch vašeho podnikání. Využijte služeb odborníků na komunikaci, architektů, designerů nebo fotografů a dopřejte svému byznysu nový kabát pomocí Středočeského kreativního voucheru.

„Kreativní voucher nám umožnil s co nejmenším úsilím vytvořit velmi moderní prezentaci našich výrobků přesahující marketingové hranice ČR, “ říká Jiří Brázda, CEO společnosti JEPA Plastics a.s., českého výrobce plastových obalů převážně pro potravinářský průmysl. „Díky podpoře od SIC formou Kreativního voucheru jsme navázali spolupráci s kreativním studiem We are productions a vytvořili jsme video, které představuje společnost DEVINN prostřednictvím našich myšlenek, projektů, ale i atmosféry, ve které pracujeme“, popisuje výhody kreativního voucheru Jana Sobotová z firmy DEVINN, specialisty na vývojové služby v oblasti automotive. „Komunikace se SIC byla po celou dobu projektu flexibilní a vstřícná. Administrace spojená s projektem byla v porovnání s dalšími dotačními tituly časově zanedbatelná,“ dodává Jana Sobotová.

Více než přívětivá administrace

Zažádat o Kreativní voucher je tak snadné. Podnikatel si vybere z Kreativní galerie, ve které je nyní více než 100 kreativců. Domluví se na zakázce a poté zažádá o Kreativní voucher. Po schválení dotace realizuje zakázku a SIC mu ji poté zpětně, ale rychle proplatí až do výše 75 % z celkových uznatelných nákladů. Minimálně dostane 50 000 Kč, maximálně 300 000 Kč. Celkem SIC rozdá nejrychlejším žadatelům 5 000 000 Kč, které na tento projekt vyčlenil Středočeský kraj ze svých zdrojů. Nejedná se tedy o zahraniční dotační program, ale přímou podporu ze strany kraje vůči regionálním podnikatelům.

„Novinkou oproti první výzvě je doplnění oblasti podpory také o průmyslový a produktový design. V prvním případě je design výrobků určen k průmyslové sériové výrobě. Kreativním designem je chápaná inovační metoda používaná ve firmách za účelem efektivního zlepšení produktu, služeb a procesů,“ vysvětluje novinku Vilém Růžička, ředitel SIC.

Více informací ke Kreativním voucherům naleznete na webu SIC nebo neváhejte kontaktovat projektovou manažerku Barbaru Svojanovskou (+420 775 742 431, svojanovska@s-ic.cz)

Zdroj: Středočeský kraj

 

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Zdeněk Fryml, Jarmila Haldová, Monika Lemberková a Jana Hladíková získali titul Mistr tradiční rukodělné výroby Královéhradeckého kraje, který udílí krajští radní za významný přínos v oblasti tradiční lidové kultury a těm, kteří se významně zasloužili o jejich udržování a rozvoj za předchozí kalendářní rok. Nově je ocenění udělováno také významným osobnostem dlouhodobě působících v oblasti tradiční lidové kultury.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Lidová kultura, Soutěže a festivaly
Co se děje
20.08.2024

ČR: V polovině léta Vás zdravíme ze Zlatého oříšku a chceme se s Vámi podělit o úspěchy a zážitky nadaných dětí, které v Nadačním fondu celoročně podporujeme. Jak se daří několika laureátům po úspěchu v soutěži Zlatý oříšek, kterou jste mohli sledovat na Nový rok v České televizi, a jak jim společné úsilí s našimi partnery ovlivnilo život, jsme zachytili v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=db2Za6P5iCE

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
15.08.2024

ČR-PRAHA: V zastoupení Sdružení kritiků a teoretiků s politováním oznamuji, že jsme byli nuceni uzavřít činnost Galerie kritiků v Adrii za velmi nepříznivých podmínek, jež jsou uvedeny ve zprávě na Echo 24-viz odkaz: https://echo24.cz/a/HcbtR/konci-jen-galerie-kritiku-nebo-i-kultura-vubec

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění
Co se děje
14.08.2024

ČR: V kultuře pracuje přibližně 221,6 tis. osob a kulturním a kreativním povoláním se věnuje 136 tis. z nich. Podle údajů ze Sčítání 2021 se nejvíce pracovníků vykonávajících vybraná kulturní a kreativní povolání vyskytuje v Hl. městě Praze, Středočeském a Jihomoravském kraji. Tradičním a uměleckým řemeslům dominuje Liberecký kraj.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Architektura, Hudba, Výtvarné umění, Lidová kultura, Ostatní
Odborné studie a recenze, Nepřehlédněte
16.08.2024