úterý
17. září 2024
svátek slaví Naděžda
Plakát k akci
© Foto: archiv pořadatele



Tata Bojs nechají diváky šlápnout do pedálů. V pražském Aeru se chystá speciální cyklokoncert.

PRAHA: Kino Aero slaví na počátku února dvacet let své existence. Při této příležitosti připravilo na pondělí 5. února cyklokoncert skupiny Tata Bojs. Ten bude realizován ve spojení se společností Nano Energies, která do kina nainstaluje osm speciálně upravených kol a zajistí chod tzv. cykloelektrárny. Návštěvníci koncertu budou šlapáním na kolech pohánět světla, scénu a projekce během celého koncertu.

05.02.2018
Autor článku: 
Jakub Fürst

„První koncert Tata Bojs v roce 2018 a hned takhle výjimečný. Jsme rádi, že se můžeme stát součástí oslav dvaceti let kina Aero. S Nano Energies už jsme před lety podobný typ koncertu uskutečnili ve Zlíně, tak mám radost, že spolupráce pokračuje. V Aeru zahrajeme po delší době náš elektro - akustický set, který skýtá písně napříč všemi našimi alby. Když budou šlapat fanoušci, tak naše hudba bude šlapat taky. Těšíme se,“ říká Milan Cais ze skupiny Tata Bojs.

Kino Aero s Nano Energies v loňském roce rozjelo koncept tzv. Cyklokina. Na něm diváci prostřednictvím šlapání na speciálně upravených kolech vytvářejí energii potřebnou pro uskutečnění projekce. Pokud šlapat přestanou, tak se projekce filmu zastaví. Stejně to bude i v případě koncertu Tata Bojs. Diváci tímto způsobem už zhlédli a rozjeli například kultovní komedii bratří Coenů Big Lebowski nebo se mohli zapotit s boxerem Rockym.

"Je to nejlepší příležitost ukázat, že energie se dá sdílet, čerpat od lokální dodavatelů, chytře využít a vrátit zpět. Těším se,“ popsal Petr Rokůsek, zakladatel Nano Energies. Společnost Nano Energies je českým dodavatelem 100% zelené elektřiny, tedy elektřiny, která pochází z tuzemských obnovitelných zdrojů. Částí zisku navíc společnost pomáhá potřebným lidem či neziskovým projektům.

Oslavy dvacetiletého výročí Aera nabídnou kromě cyklokoncertu také speciál Festivalu otrlého diváka, přednášku Lékaře bez hranic Tomáše Šebka nebo filmové filmové předpremiéry. Mediálním partnerem oslav dvaceti let je Rádio 1, Rádio Wave, Moviezone.cz, ČSFD.cz a Totalfim.cz. Partnerem oslav je nakladatelství Paseka. Kino Aero dlouhodobě podporují hlavní město Praha, Městská část Praha 3 a Europa Cinemas.

Kompletní program oslav najdete na www.kinoaero.cz

 

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Nakladatelství Galén právě vydalo knihu unikátní zpovědi dvou žen, které prožily část svého života se stejným narcistickým partnerem. Jejich příběhy doplňují autentická vyprávění dalších dvanácti žen, jež rovněž prošly zkušeností domácího násilí. Příběhy plné bolesti, strachu o děti a bezmoci v souvislosti s prokazováním psychického násilí se rozhodně nečtou lehce, ale mohou čtenáře varovat a zároveň jim pomoci.

Celá ČR
Knihy, literatura, média, Ostatní
Co se děje
17.09.2024
HRADEC KRÁLOVÉ: Všichni určitě sledujete nepříznivou meteorologickou situaci, která je příčinou rušení a přesunu mnoha akcí. I my jako organizátoři akce Spray ´n´ chill, která měla proběhnout na mostu U Soutoku, jsme museli významně zasáhnout do programu. Vzhledem k programu a možnostem našich hostů jsme se rozhodli zítřejší večerní program zachovat a drobně rozšířit.

Program u mostu se pro tento týden ruší. Venkovní část akce chceme přesunout na pokud možno co nejbližší termín.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

OSTRAVA: Ateliér výroby ostravského Divadla loutek absolvoval v létě mezinárodní pracovní stáž v Japonsku. V loutkovém divadle Ashiri-za ve městě Sapporo se účastníci během intenzivního týdenního workshopu učili výrobu tradičních japonských loutek joruri.

Sedmičlenný tým složený z řezbářů, dvou krejčových, malíře, výtvarníka a také vedoucího ateliéru, Jana Špačka, měl jedinečnou příležitost učit se od mistra Yabu, ředitele divadla Ashiri-za, které se specializuje na tuto starodávnou uměleckou techniku. Během týdenního workshopu si každý měl možnost vytvořit svou vlastní loutku. Švadleny si vyzkoušely šití kostýmů pro tyto loutky a měly možnost i nahlédnout do postupu výroby tradičního japonského kimona. Stáže se zúčastnili také loutkáři z Tchaj-wanu a Japonska a kromě workshopu byl prostor i pro prezentaci divadel z jednotlivých zemí pro veřejnost.
Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Hudba, Výtvarné umění, Ostatní, Vzdělávání
Co se děje
17.09.2024

OSTRAVA: Dovolujeme si vám oznámit, že kvůli očekávaným až extrémním srážkám a silnému větru jsme nuceni přesunout letošní Festival dřeva, Den v lese v Bělském lese v Ostravě ze soboty 14. 9. 2024 na sobotu 28. 9. 2024. Program i čas konání akce, zůstávají beze změny, viz níže.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024