úterý
16. července 2024
svátek slaví Luboš
© Banner



Novinářská soutěž Praha turistická

ŘAHA: Píšete o Praze a jejím nejbližším okolí? Zaujal vás rozvoj pražských cyklostezek, objevili jste nová přírodní zákoutí nebo dosud opomíjené historické příběhy? Publikujete v novinách, časopisech, máte svůj blog nebo webové stránky? Natáčíte videa či rozhlasové pořady? Právě vám je určena novinářská soutěž o nejlepší autorské práce v kategorii Praha turistická, kterou pro rok 2017 vyhlásila Česká asociace novinářů a publicistů cestovního ruchu Czech Travel Press.

Autor článku: 
luk

Pokud se vám letos podařilo přiblížit čtenářům, posluchačům, divákům dosud neobjevené pozoruhodnosti z okrajových částí Prahy a jejího nejbližšího okolí, zpropagovat nové možnosti ubytování, a to zejména pro mládež a seniory, nebo motivovat domácí turisty k návštěvě hlavního města mimo hlavní sezonu, uvítají organizátoři váš zájem zúčastnit se soutěže, podporující nové pohledy na pražský cestovní ruch.

Podrobnosti k soutěži a přihlášku žádejte na adrese info@czechtravelpress.cz nebo ctpress@seznam.cz.

Uzávěrka dodání přihlášených autorských prací je 10. prosince 2017 v 10 hodin.

Výsledky budou vyhlášeny 28. prosince 2017.

 

Praha si letos připomíná 25. výročí zapsání historického centra na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Zahrnuje především Pražskou památkovou rezervaci - Pražský hrad, Hradčany, Malou Stranu s Karlovým mostem, Vyšehrad, Staré a Nové Město. Později byl na seznam připsán i Průhonický park a zámek. Čtvrtstoletí na seznamu UNESCO zařadilo Prahu mezi nejnavštěvovanější a nejoblíbenější města Evropy. Nastal však čas poznávat hlavní město i mimo historické centrum - tam všude je množství příležitostí pro víkendový pobyt i delší dovolenou jak pro domácí tak zahraniční turisty.
Soutěž podporuje Magistrát hl. m. Prahy - odbor kultury a cestovního ruchu. 

Více o České asociaci novinářů a publicistů cestovního ruchu Czech Travel Press, její historii a soutěži na http://www.czechtravelpress.cz . (

Kontakt:
Česká asociace novinářů a publicistů cestovního ruchu
Czech Travel Press CTP, z. s.,
Vinohradská 46, 120 00 Praha 2

Zdroj: PROTEXT

Mohlo by vás také zajímat...

ČR, ZAHRANIČÍ: Spolek Moje česká škola vyhlašuje letní soutěž v tvůrčím psaní pro vícejazyčné děti: „Urob si sám aneb Jak se žilo kutilům”. V soutěži mají děti za úkol připravit rozhovor s prarodiči, příbuznými nebo sousedy právě na téma kutilství, které je významným českým národním a kulturním fenoménem. Příspěvek může mít formu textu, komiksu, videa či animace. Zapojit se mohou jednotlivci i žákovské kolektivy. Všichni výherci získají knižní ceny. Konečný termín pro přijímání soutěžních příspěvků je 1. října 2024. Realizace soutěže je podpořena v rámci dotační výzvy MZV ČR: “Projekty zaměřené na spolupráci s krajanskými komunitami v zahraničí pro rok 2024”.

 

Celá ČR, zahraničí
Děti a mládež, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
16.07.2024

ČR: Blog Zápisník alkoholičky odstartoval novou životní kapitolu Michaely Duffkové. Začala ho psát jako formu vlastní terapie před šesti lety. Její otevřené osobní svědectví o ženském alkoholismu získalo Cenu Magnesia Litera – Magnesia Blog roku 2019 a rok poté vyšlo knižně. Před pár dny do kin vstoupilo stejnojmenné filmové zpracování v hlavní roli s Terezou Ramba v režii Dana Svátka. A za pár dní – 25. července – vyjde Michaelina třetí kniha o tom, co přineslo půl dekády její abstinence. Zápisník nealkoholičky: Pět let na suchu vydává nakladatelství Motto, Albatros Media.

Celá ČR, Hl. m. Praha
Knihy, literatura, média
Co se děje
16.07.2024

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Známe výsledky letošního ročníku Ceny Hereditas obligat, kterou Královéhradecký kraj udílí za obnovu a záchranu architektonického dědictví na svém území. Odborná porota letos z 12 nominací vybrala opravu zámeckého areálu Karlova Koruna či bývalého vodojemu, restaurování historicky cenných náhrobků a cenu za popularizaci památkové péče získal Jiří Němeček.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
15.07.2024

ČR: V Poslanecké sněmovně tento týden v prvním čtení prošla novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zkráceně novela zákona o audiovizi. Vláda ji schválila koncem června. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025. Hlavními změnami, které přináší, jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
12.07.2024