úterý
17. září 2024
svátek slaví Naděžda
plakát festivalu
© zdroj: https://www.prahamestoliteratury.cz



Festival literatury pro mládež Humbookfest

PRAHA: V sobotu 7. října proběhne v pražské MeetFactory již druhý ročník literárního festivalu pro teenagery Humbookfest. Ale na své si přijdou všichni fanoušci young adult literatury. Festival jim nabídne tři americké hvězdy tohoto žánru a chybět nebudou samozřejmě ani čeští autoři. Pro návštěvníky festivalu bude připraven bohatý doprovodný program, který zakončí koncertem zpěvačka Debbi.

07.10.2017
09:30 - 22:00
Autor článku: 
ika

Loňský ročník festivalu navštívil Christopher Paolini a Ruta Sepetysová, ten letošní představí hned tři americké hvězdy žánru young adult: Jenny Han, autorka romantické série Všem klukům, které jsem milovala, Joelle Charbonneau, se sérií Univerzita výjimečných a románem Stačí jen chtít, a A.G. Howard autorka Šepotání. Nebudou chybět ale ani čeští autoři – přijede třeba uznávaná fantasy autorka Vilma Kadečková, nejvtipnější český cestovatel Ladislav Zibura nebo Martin Bečan.

Pro návštěvníky festivalu bude připraven bohatý doprovodný program. Čtenáři se dozvědí, jaké „překladatelské oříšky“ potrápily překladatelky knih. Připravena bude také řada besed a workshopů, například videoworshop s oblíbenou booktuberkou Marillee, fotoworkshop nebo beseda na téma, jak vést knižní blog. Nebude chybět ani Humbook dílna, kde si milovníci knih vyrobí originální knižní záložky a svíčky. Nabitý program bude zakončen koncertem zpěvačky Debbi.

Více informací na stránkách Humbooku nebo na Facebooku.

ZDROJ

Mohlo by vás také zajímat...

HRADEC KRÁLOVÉ: Všichni určitě sledujete nepříznivou meteorologickou situaci, která je příčinou rušení a přesunu mnoha akcí. I my jako organizátoři akce Spray ´n´ chill, která měla proběhnout na mostu U Soutoku, jsme museli významně zasáhnout do programu. Vzhledem k programu a možnostem našich hostů jsme se rozhodli zítřejší večerní program zachovat a drobně rozšířit.

Program u mostu se pro tento týden ruší. Venkovní část akce chceme přesunout na pokud možno co nejbližší termín.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

OSTRAVA: Dovolujeme si vám oznámit, že kvůli očekávaným až extrémním srážkám a silnému větru jsme nuceni přesunout letošní Festival dřeva, Den v lese v Bělském lese v Ostravě ze soboty 14. 9. 2024 na sobotu 28. 9. 2024. Program i čas konání akce, zůstávají beze změny, viz níže.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

ČR: Vybrali jste. Soutěž veřejných sbírek MÁME VYBRÁNO má své vítěze. V kategorii Cena veřejnosti bodovaly stavební úpravy na zámku Plumlov, finančně nejúspěšnější je sbírka na odlití zvonů do kostela v Městě Touškov. Akci tradičně pořádá Institut pro památky a kulturu.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
16.09.2024

ČR: O výběru kandidáta na Oscara za Českou republiku v kategorii Nejlepší zahraniční film každoročně hlasují členové České filmové a televizní akademie (ČFTA), která stojí i za udílením cen Český lev. Do boje o prestižní cenu 97. ročníku americké Akademie filmového umění a věd akademici vybrali film Vlny scenáristy a režiséra Jiřího Mádla. Dobové drama připomíná události osudného roku 1968, kdy Československo začala v rámci „bratrské pomoci“ okupovat vojska Varšavské smlouvy. Film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu. Ve světové premiéře byl snímek uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Do kin oficiálně vstoupil 15. srpna, kde jej prozatím zhlédlo přes 350 tisíc diváků.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
11.09.2024