sobota
24. srpna 2024
svátek slaví Bartoloměj
© s



Divadlo Komediograf na Dlabačově

PRAHA: Pražský Dlabačov bude hostit brněnský Komediograf. Diváci se tak pravidelně budou moci setkávat s tímto populárním divadlem od letošního podzimu. Jako první uvede pražskou premiéru představení Manželství v kostce, dále western pro ženy nesoucí název Butch Cassidy a Sundance Kid a populární brněnskou trojici komiků Tros Boys v představení Nekorektní skeče.

od 01.09.2017 do 30.11.2017

Vyhlášený brněnský Komediograf zavítá na dlabačovskou scénu s obnovenou premiérou komedie Manželství v kostce poprvé ve čtvrtek 21. září v 19 hodin.  Toto představení je skvělou příležitostí pro komediální talent oblíbené herecké dvojice Zuzany Kronerové a Oldřicha Navrátila. Oba mistrovsky ztvárňují jak dvacetileté, když se seznámili na břehu Berounky i sto dvacetileté, když přemýšlejí na lavičce v Beskydech, proč se jim vlastně nepovedlo zakroutit tomu druhému krkem.

Ve čtvrtek 5. října od 19 hodin se diváci pobaví u prvního westernu pro ženy, který je odkazem na slavný western s Paulem Newmanem a Robertem Redfordem Butch Cassidy a Sundance Kid. V našem westernu se ocitáme v dnešní době, kdy by chlapi, chtěli být chlapi, kdy by potřebovali, aby jim alespoň jednou za čas „visely kolty proklatě nízko u pasu“, aby si to mohli s grázlem jednoduše vyřídit – bohužel však dnešním chlapům toho visí od pasu čím dál míň…V hlavních rolích excelují Josef Polášek a Tomáš Matonoha.

Podzimní sezonu s divadlem Komediograf, pro kterou se Dlabačov stává jedinou kulturní scénou, kde uvádí svá představení, je vystoupení stand-up komiků Tros Boys. Představení plné humoru bez obalu a servítek uvádíme 2. listopadu v 19 hodin. Nekorektní skeče zkoumají hranici humoru a korektnosti, chirurgický humor, který míří na komoru a operuje bez ohledu, to vše v podání Lukáše Pavláska, Josefa Poláška a Jakuba Žáčka.

 

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na – www.dlabacov.cz

 

Dlabačov sídlí na Praze 6 hned vedle hotelu Orea Pyramida, který je nejlépe dostupný ze zastávek Malovanka (tramvaj č. 22, 23 a 25) nebo Pod Královkou (autobus č. 149).

 

Dlabačov je dnes jediné kino na Praze 6, které se v roce 2015 vrátilo na kulturní mapu Prahy. Kromě pestré filmové nabídky Kina Dlabačov, jehož sál je vybaven nejnovější technologií digitální projekce s vysokým rozlišením 4K, jsou součástí programu také divadelní představení, koncerty, výstavy a další kulturní akce. V předsálí je otevřena kavárna. Prostor je rovněž možné pronajmout pro jakoukoli obchodní, kulturní nebo soukromou akci. 

Více na www.dlabacov.cz

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Zdeněk Fryml, Jarmila Haldová, Monika Lemberková a Jana Hladíková získali titul Mistr tradiční rukodělné výroby Královéhradeckého kraje, který udílí krajští radní za významný přínos v oblasti tradiční lidové kultury a těm, kteří se významně zasloužili o jejich udržování a rozvoj za předchozí kalendářní rok. Nově je ocenění udělováno také významným osobnostem dlouhodobě působících v oblasti tradiční lidové kultury.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Lidová kultura, Soutěže a festivaly
Co se děje
20.08.2024

ČR: V polovině léta Vás zdravíme ze Zlatého oříšku a chceme se s Vámi podělit o úspěchy a zážitky nadaných dětí, které v Nadačním fondu celoročně podporujeme. Jak se daří několika laureátům po úspěchu v soutěži Zlatý oříšek, kterou jste mohli sledovat na Nový rok v České televizi, a jak jim společné úsilí s našimi partnery ovlivnilo život, jsme zachytili v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=db2Za6P5iCE

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
15.08.2024

ČR-PRAHA: V zastoupení Sdružení kritiků a teoretiků s politováním oznamuji, že jsme byli nuceni uzavřít činnost Galerie kritiků v Adrii za velmi nepříznivých podmínek, jež jsou uvedeny ve zprávě na Echo 24-viz odkaz: https://echo24.cz/a/HcbtR/konci-jen-galerie-kritiku-nebo-i-kultura-vubec

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění
Co se děje
14.08.2024

ČR: V kultuře pracuje přibližně 221,6 tis. osob a kulturním a kreativním povoláním se věnuje 136 tis. z nich. Podle údajů ze Sčítání 2021 se nejvíce pracovníků vykonávajících vybraná kulturní a kreativní povolání vyskytuje v Hl. městě Praze, Středočeském a Jihomoravském kraji. Tradičním a uměleckým řemeslům dominuje Liberecký kraj.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Architektura, Hudba, Výtvarné umění, Lidová kultura, Ostatní
Odborné studie a recenze, Nepřehlédněte
16.08.2024