úterý
16. července 2024
svátek slaví Luboš
© www.vysocinatourism.cz



Vysočina Tourism vydává Mapu barokních míst Vysočiny

KRAJ VYSOČINA: Na devětadvacet zajímavých památek spojených s barokem upozorňuje nově vydaná Mapa barokních míst Vysočiny. Včetně tří praktických tipů na jednodenní i dvoudenní výlety ji pro české i zahraniční turisty připravila příspěvková organizace Vysočina Tourism.

Autor článku: 
luk

V mapě najdeme například kostely v Obyčtově, ve Zvoli, Bobrové, Polné nebo na Křemešníku, kláštery v Nové Říši a v Želivě, zámky ve Žďáře nad Sázavou nebo v Jaroměřicích nad Rokytnou, synagogu v Třebíči a samozřejmě také poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Mapa s českými a anglickými texty obsahuje také tři tipy na jednodenní a dvoudenní výlety po barokních památkách Vysočiny a k získání bude v průběhu června u všech zapojených partnerů, kteří poskytli informace pro přípravu mapy, nebo na nejbližších turistických informačních centrech napříč Vysočinou. „První výlet Barokní koruna Vysočiny zahrnuje trasu ze Žďáru nad Sázavou, přes Zvoli, Obyčtov, Bobrovou až do Polné, druhý se jmenuje Barokní památky s ochutnávkou piva a láká do Želiva a na Křemešník a třetí výlet s názvem Zámecký okruh začíná v Třebíči, pokračuje do Jaroměřic nad Rokytnou, Náměště nad Oslavou až do Budišova," prozradila Monika Hosová z Vysočina Tourism.

„Touto novinkou cílíme na české ale i zahraniční turisty, kteří se mohou inspirovat letos vyhlášeným Rokem baroka. Mapa představuje barokní perly Vysočiny, které stojí za to vidět, a zároveň přidává tři výletní okruhy," uvedl ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák s tím, že nový materiál jeho organizace využije k prezentaci na Staroměstském náměstí v Praze. „Největší koncentrace zahraničních turistů je právě na Starém městě, proto jsme si v turistickém informačním centru na přelomu června a července domluvili týdenní prezentaci turistické nabídky Vysočiny zdarma a zahraniční návštěvníky chceme lákat hlavně na baroko," doplnil Tomáš Čihák.

Mapa barokních míst Vysočiny je jednou z aktivit projektu s názvem Naplňování národních marketingových témat a zavedení turistické karty na Vysočině, který Vysočina Tourism podala do Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech. Poděkování patří všem zapojeným partnerům, kteří s Vysočina Tourism spolupracovali a poskytli potřebné informační podklady.

ZDROJ

 

 

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Známe výsledky letošního ročníku Ceny Hereditas obligat, kterou Královéhradecký kraj udílí za obnovu a záchranu architektonického dědictví na svém území. Odborná porota letos z 12 nominací vybrala opravu zámeckého areálu Karlova Koruna či bývalého vodojemu, restaurování historicky cenných náhrobků a cenu za popularizaci památkové péče získal Jiří Němeček.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
15.07.2024

ČR: V Poslanecké sněmovně tento týden v prvním čtení prošla novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zkráceně novela zákona o audiovizi. Vláda ji schválila koncem června. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025. Hlavními změnami, které přináší, jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
12.07.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024