úterý
16. července 2024
svátek slaví Luboš
logo města
© zdroj: http://www.mesto-uh.cz



TOP týden v Uherském Hradišti a okolí

UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Město opět připravilo pro své návštěvníky i obyvatele tzv. TOP týden. Je tak jedním z dvaceti nositelů titulu „Historické město“ zapojených do projektu, jehož hlavním cílem je podpořit tuzemský cestovní ruch širokou a zajímavou nabídkou různých aktivit v jednotlivých památkových zónách i širším okolí.

od 02.06.2017 do 11.06.2017
Autor článku: 
Hana Hájková

Od 2. do 11. června 2017 mohou všichni zájemci důvěrněji poznat pamětihodnosti a zajímavosti města a jeho okolí, ale i zažít jedinečnou atmosféru mnoha akcí. V Městském informačním centru Uherské Hradiště, které na projektu spolupracuje, najdete brožurku s programem.

Naše město v letošním roce nabízí komponovaný program Noc s Metodějem na Výšině svatého Metoděje, ekologický festival Týká se to také tebe nebo akce spojené s Mezinárodním dnem archivů. Zažít folklor trochu jinak a zaposlouchat se do netradiční produkce Hudců Pondělníků můžete v komunitní kavárně CAFE 21. Hezkou chvilku prožijete s žáky na koncertě Základní umělecké školy Slovácko s programem Na barokní notu. Poprvé budete mít možnost zažít i v Uherském Hradišti ojedinělou atmosféru projektu Noc kostelů. Milovníky turistiky i se svými ratolestmi zve uherskohradišťský Klub českých turistů na oblíbenou akci Hradišťské chodníčky.

Zájemce o historii určitě potěší komentované prohlídky františkánského kláštera a kostela Zvěstování Panny Marie v rámci Mezinárodního dne archivů a Noci kostelů a také netradiční noční prohlídka s názvem Tajuplné Hradiště. I letos se můžete těšit na populární historičku PhDr. Blanku Rašticovou, klášterem bude provázet Mgr. Lukáš Čoupek, PhD.

Komentované prohlídky jsou omezeny prostorovými možnostmi interiérů, proto je účast možná pouze na základě osobní, písemné nebo telefonické rezervace v Městském informačním centru (mic@uherske-hradiste.cz, 572 525 525).

Brožura: (formát: pdf, velikost: 2,08MB)

ZDROJ

 

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Známe výsledky letošního ročníku Ceny Hereditas obligat, kterou Královéhradecký kraj udílí za obnovu a záchranu architektonického dědictví na svém území. Odborná porota letos z 12 nominací vybrala opravu zámeckého areálu Karlova Koruna či bývalého vodojemu, restaurování historicky cenných náhrobků a cenu za popularizaci památkové péče získal Jiří Němeček.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
15.07.2024

ČR: V Poslanecké sněmovně tento týden v prvním čtení prošla novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zkráceně novela zákona o audiovizi. Vláda ji schválila koncem června. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025. Hlavními změnami, které přináší, jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
12.07.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024