pondělí
15. července 2024
svátek slaví Jindřich
logo festivalu
© lipamusica.cz



Česko-německé Jarní dialogy

DĚČÍN/ČESKÁ LÍPA: V letošním roce se spolek ARBOR zapojuje do programu Česko-německé kulturní jaro 2017 a v rámci této platformy připomínající 20. výročí uzavření Česko-německé deklarace v roce 1997 představuje speciální projekt Jarní dialogy – mimořádný dubnový minifestival, který se uskuteční od 9. do 23. 4. 2017 v Děčíně, České Lípě a saském Großschönau.

od 09.04.2017 do 23.04.2017
Autor článku: 
Lucie Johanovská

V programu se představí významní čeští a němečtí umělci v čele s harfistkou Janou Bouškovou, violoncellistkou Tanjou Tetzlaff, houslistou Florianem Dondererem, Tiburtinou ensemble, Capellou de la Torre či duem Kchun a mezikulturní dialog rozvinou v dialog odehrávající se přímo na jevišti. Vstupenky budou v prodeji už od středy 1. března!

„Připravili jsme trojici velmi zajímavých a inspirativních projektů, které se uskuteční v Čechách i Sasku.  Již v samotném názvu prvního z trojice je sám pojem přátelství definován. Česká přední harfistka Jana Boušková si ke svému koncertu přizvala své hudební přátele, renomované umělce a vznikl tak dialog instrumentální. Druhý dialog nás zavede, do mateřského města Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica, do České Lípy a nabídne vám převážně dámský a vokálně- instrumentální dialog mezi českou Tiburtinou Ensemble a německou renesanční dechovou  Capellou de la Torre. Česko-německé Jarní dialogy budou zakončeny v Großschönau rozhovorem hudebně-dramatickým spojeným s videoartem na motivy Danteho Božské komedie, zde se představí vokální duo Kchun za doprovodu recitátora, faráře evangelicko-luteránského kostela ve Waltersdorfu Gerda Krumbiegela,“ představuje projekt Martin Prokeš, předseda spolku ARBOR a ředitel MHF Lípa Musica. 

Předprodej vstupenek na tuto akci zahájí 1. 3. 2017 v pokladně MHF Lípa Musica NOVĚ! v Žižkově ulici 528/6 v České Lípě, na Zámku v Děčíně, v IC v Großschönau i on-line na www.lipamusica.cz. Připraveno je  zvýhodněné abonmá na všechny koncerty a autobusová doprava do Děčína a Grođschönau. 

Česko-německé kulturní jaro 2017 je přeshraniční kulturní iniciativa Velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze, Goethe-Institutu v Praze, Česko-německého fondu budoucnosti a Českých center v Berlíně a Mnichově ve spolupráci s Ministerstvem kultury a Ministerstvem zahraničních věcí České republiky. Jarní dialogy se uskuteční za podpory Česko-německého fondu budoucnosti, Ministerstva kultury ČR a Statutárního města Děčín. 

Přiložena tisková zpráva a leták k akci.

ZDROJ

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Známe výsledky letošního ročníku Ceny Hereditas obligat, kterou Královéhradecký kraj udílí za obnovu a záchranu architektonického dědictví na svém území. Odborná porota letos z 12 nominací vybrala opravu zámeckého areálu Karlova Koruna či bývalého vodojemu, restaurování historicky cenných náhrobků a cenu za popularizaci památkové péče získal Jiří Němeček.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
15.07.2024

ČR: V Poslanecké sněmovně tento týden v prvním čtení prošla novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zkráceně novela zákona o audiovizi. Vláda ji schválila koncem června. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025. Hlavními změnami, které přináší, jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
12.07.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024