pondělí
15. července 2024
svátek slaví Jindřich
Jedna ze soutěžících fotografií
© J. Mráz - S Peklem v pozadí



Fotografická soutěž v rámci projektu "Paměť v krajině Trojzemí"

FRÝDLANT: Společnost pro kulturní krajinu, z. s. vyhlašuje v rámci projektu "Paměť v krajině Trojzemí" první fotografickou soutěž na téma: "Drobné památky v zimě" s cílem zachytit drobné památky v Trojzemí (Hrádecko, Žitavsko, Frýdlantsko) v zimě pohledem turistů a veřejnosti. Fotosoutěž bude probíhat v termínu od 1. 12. 2016 do 15. 3. 2017 a bude rozdělena do 3 kategorií dle věku soutěžících na: 1. děti, 2. mládež a 3. dospělí. Soutěž je jednou z akcí česko-německého projektu Paměť v krajině Trojzemí.

Autor článku: 
ika

Úkolem soutěžících je libovolně vyfotografovat drobnou památku v Trojzemí a zaslat ji na emailovou adresu: pametvtrojzemi@gmail.com, společně s doplňujícími informacemi: název fotky, název památky, soutěžní kategorie, jméno autora a kontakt. Do předmětu emailu soutěžící uvede Fotografická soutěž – Drobné památky v zimě.

Autor zasláním fotografie souhlasí s podmínkami soutěže, které jsou také zveřejněny na stránkách www.kulturnikrajina.com v sekci Projekt – aktuality a fotografie je tím do soutěže zařazena. Fotografie zařazené do soutěže budou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách www.kulturnikrajina.com v sekci Projekt – aktuality.
Výherní fotografie bude vyhlášena v každé kategorii do 31. 3. 2017 a její autor bude odměněn drobnou cenou.

Drobnou památkou se rozumí např. kapličky a kaple, sochařské objekty, sloupy, kříže, boží muka, studánky, zvoničky, památníky, pomníky, náhrobní kameny aj. Pro inspiraci bude na internetových stránkách projektu zveřejněn seznam drobných památek v Trojzemí, kde se nejen soutěžící mohou inspirovat, jaké drobné památky se v Trojzemí nachází.

Snímky bude možno zařadit do soutěže, budou-li splňovat následující podmínky: 
- formát snímku JPG, 
- minimální rozlišení delší strany fotografie 2000px, 
- maximální velikost zasílaného souboru do 5MB. 
 

Každý účastník může do soutěže zaslat maximálně 10 fotografií.

Fotografie budou hodnoceny nezávislou porotou. 

Přiloženy Podmínky soutěže a Výzva Fotografické soutěže.

ZDROJ

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Známe výsledky letošního ročníku Ceny Hereditas obligat, kterou Královéhradecký kraj udílí za obnovu a záchranu architektonického dědictví na svém území. Odborná porota letos z 12 nominací vybrala opravu zámeckého areálu Karlova Koruna či bývalého vodojemu, restaurování historicky cenných náhrobků a cenu za popularizaci památkové péče získal Jiří Němeček.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
15.07.2024

ČR: V Poslanecké sněmovně tento týden v prvním čtení prošla novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zkráceně novela zákona o audiovizi. Vláda ji schválila koncem června. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025. Hlavními změnami, které přináší, jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
12.07.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024