pondělí
15. července 2024
svátek slaví Jindřich
Titulní strana kalendáře města Říčany nazvaného „Kalendář Říčany, tužme se! 1910–1949“, který byl v minulém ročníku soutěže vyhlášen jako nejlepší kalendář obce a obdržel Cenu Svazu měst a obcí ČR
© Zdroj: moderniobec.cz



Soutěž Kalendář 2017

ČR: Ocenit výjimečné kalendáře, a to nejen pokud jde o kvalitu polygrafického zpracování a originálního návrhu, ale i z hlediska společenského přínosu či silného lidského příběhu, který stál u jeho zrodu, si klade za cíl soutěž Kalendář 2017. Samostatnou oceňovanou skupinou v ní jsou kalendáře přihlášené městy a obcemi, na jejichž tvorbě se mnohdy podílejí místní výtvarníci a fotografové. Stejně jako loni se soutěží v kategoriích Nástěnný kalendář a Stolní kalendář. 

Autor článku: 
Ivan Ryšavý

Uzávěrka přihlášek do soutěže je 20. února 2017.

Pořadatel soutěže – společnost M.I.P. Group, a. s., ve spolupráci s ABF, a. s., považuje kalendáře obcí a měst za zprostředkovatele atmosféry daného místa, což mj. napomáhá i rozvoji cestovního ruchu. Ve svém důsledku se tak tyto kalendáře mohou podílet na obnově participace občanů na rozvoji jejich města či obce.

Kalendáři, který odborná porota vyhodnotí jako nejlepší ve skupině obcí, udělí i letos cenu Svaz měst a obcí ČR. V minulém ročníku soutěže ji získal kalendář města Říčany (okr. Praha-východ) nazvaný „Kalendář Říčany, tužme se! 1910–1949“ za jednoznačně nejoriginálnější zpracování, provedení a nápad. Ve zprávě poroty soutěže bylo dále uvedeno: „Vtipné a hravé řešení evokující gramofonovou desku. Koncept přežil střídmost v ladění barev. Soulad grafiky, barevnosti a výběru papíru.“

Mezi kritéria hodnocení kalendářů přihlášených do soutěže patří celková výtvarná úroveň řešení, originalita a inovativní přístup zpracování, efektivita marketingového sdělení, kvalita polygrafického zpracování a společenský přínos (např. podpora sociální a společenské role, přínos pro rozvoj cestovního ruchu, podpora mladých tvůrců apod.).

Soutěž Kalendář 2017 je doprovodnou akcí veletrhu REKLAMA POLYGRAF, který se na výstavišti PVA EXPO Praha v pražských Letňanech bude konat 24. až 26. dubna. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční 24. 4. 2017.

Základní informace o soutěži i on-line přihlášku naleznete na http://kalendarroku.cz/soutez/base-info.

ZDROJ

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Známe výsledky letošního ročníku Ceny Hereditas obligat, kterou Královéhradecký kraj udílí za obnovu a záchranu architektonického dědictví na svém území. Odborná porota letos z 12 nominací vybrala opravu zámeckého areálu Karlova Koruna či bývalého vodojemu, restaurování historicky cenných náhrobků a cenu za popularizaci památkové péče získal Jiří Němeček.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
15.07.2024

ČR: V Poslanecké sněmovně tento týden v prvním čtení prošla novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zkráceně novela zákona o audiovizi. Vláda ji schválila koncem června. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025. Hlavními změnami, které přináší, jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
12.07.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024