pondělí
15. července 2024
svátek slaví Jindřich
Zámecké nádvoří
© Archiv Zámku Žďár nad Sázavou



Večerní zážitkové prohlídky

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Jarní prázdniny jsou za dveřmi a právě na ně a rodiny s dětmi myslí na Zámku Žďár nad Sázavou. Ve dnech 24. a 25. února od 16:00 do 21:00 zde totiž můžete navštívit unikátní program s názvem Večerní zážitkové prohlídky aneb Cesta za světlem. 

od 24.02.2017 do 25.02.2017
16:00 - 21:00

Čeká vás velké dobrodružství s nezapomenutelnou atmosférou, kdy se v roli mnicha, šlechtice nebo kupce přenesete do doby před více než 300 lety. Do doby, ve které se potkáte se slavným architektem J. B. Santinim nebo opatem Václavem Vejmluvou.  Sami se stanete součástí prastarého příběhu. Při putování tehdejším klášterem vás však potká řada nástrah. Pokud děti obstojí ve všech zkouškách, stanou se držiteli „Řádu žďárské hvězdy“, který je bude opravňovat k různým zámeckým „vymoženostem“.

Při zámecké zážitkové hře patří hlavní role dětem! Rodiče, babičky a dědečkové, vám je po tyto dva večery určena role sice vedlejší, ale neméně významná. Stanete se důležitým doprovodem vašich ratolestí při cestě zámkem. Nezapomeňte jim do batůžků přibalit baterku a pořádný kus dobrodružné nálady!

Začínáme v zámecké kavárně (hlavní vstup do Muzea nové generace). Můžete přijít kdykoliv mezi 16:00 a 20:00. Zážitková prohlídka trvá přibližně 1,5 hodiny (záleží jenom na vás). Myslete pouze na to, že brány zámku se zavřou ve 21:00.

Vstupné: 150,- dospělý, 100,- dítě, 375,- rodinné vstupné (2x dospělý a děti od 6-18 let)

Další informace sledujte na facebooku Zámek Žďár nad Sázavou a webových stránkách www.zamekzdar.cz

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Známe výsledky letošního ročníku Ceny Hereditas obligat, kterou Královéhradecký kraj udílí za obnovu a záchranu architektonického dědictví na svém území. Odborná porota letos z 12 nominací vybrala opravu zámeckého areálu Karlova Koruna či bývalého vodojemu, restaurování historicky cenných náhrobků a cenu za popularizaci památkové péče získal Jiří Němeček.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
15.07.2024

ČR: V Poslanecké sněmovně tento týden v prvním čtení prošla novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zkráceně novela zákona o audiovizi. Vláda ji schválila koncem června. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025. Hlavními změnami, které přináší, jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
12.07.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024