úterý
17. září 2024
svátek slaví Naděžda
© Logo domény



.ART, internetová doména věnovaná umění a kultuře

LONDÝN: .ART, první internetová doména věnovaná umění a kultuře, zahajuje provoz s více než 60 slavnými muzei a uměleckými organizacemi Art Institute of Chicago, Centre Pompidou, Fondation Beyeler, Foudation Cartier, Guggenheim Museum, Hauser & Wirth, ICA Miami, LACMA, MAXXI, Tate a Walker Art Center, a jiné instituce budou mezi prvními, které spustí své webové stránky na doméně .ART   

Autor článku: 
luk

 .ART, první doména, která byla vytvořena výlučně pro globální uměleckou komunitu, s potěšením oznamuje, že více než 60 světoznámých muzeí a uměleckých organizací spustí své webové stránky na doméně nejvyššího řádu, včetně institucí jako Art Institute of Chicago, Centre Pompidou, Fondation Beyeler, Fondation Cartier, Guggenheim Museum, Hauser & Wirth, ICA Miami, LACMA, MAXXI, Tate a Walker Art Center.
Jako časní uživatelé domény .ART mají tyto organizace zajímavé plány aktivace svých nových domén, některé z nich zahrnují úplný přenos nebo konsolidaci stávajících webových stránek na doménu .ART, zatímco ostatní spouštějí nové vyhrazené webové stránky pro zobrazení jedinečných prací jejich umělců a/nebo sbírek. 
„Naším posláním je ochrana kulturního dědictví celého uměleckého světa. Je pro nás ctí, že tolik uznávaných institucí z celého světa sdílí naši vizi a přesvědčení, že .ART změní vztah umělecké komunity k internetu a pomůže ochránit dědictví jejich odvětví na internetu," vysvětlil Ulvi Kasimov, zakladatel domény .ART. 
John Matson, generální ředitel domény .ART dodal: „.ART poskytuje uměleckému světu nový způsob identifikace online. Tato doména je krátká, jednoduchá, zapamatovatelná a vzbuzuje okamžité spojení s uměním. Pro naše časné uživatele je doména .ART přirozeným vyjádřením jejich branže." 
  
   Od února 2017 mohou být názvy domén s .ART registrovány pro profesionální členy světa umění, což zajistí, že klíčové subjekty budou mít příležitost k rezervaci domén jako první. 
   Úplný seznam časných uživatelů domény .ART najdete na webových stránkách http://www.art.art

 

ZDROJ: Protext.cz

Mohlo by vás také zajímat...

HRADEC KRÁLOVÉ: Všichni určitě sledujete nepříznivou meteorologickou situaci, která je příčinou rušení a přesunu mnoha akcí. I my jako organizátoři akce Spray ´n´ chill, která měla proběhnout na mostu U Soutoku, jsme museli významně zasáhnout do programu. Vzhledem k programu a možnostem našich hostů jsme se rozhodli zítřejší večerní program zachovat a drobně rozšířit.

Program u mostu se pro tento týden ruší. Venkovní část akce chceme přesunout na pokud možno co nejbližší termín.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

OSTRAVA: Dovolujeme si vám oznámit, že kvůli očekávaným až extrémním srážkám a silnému větru jsme nuceni přesunout letošní Festival dřeva, Den v lese v Bělském lese v Ostravě ze soboty 14. 9. 2024 na sobotu 28. 9. 2024. Program i čas konání akce, zůstávají beze změny, viz níže.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

ČR: Vybrali jste. Soutěž veřejných sbírek MÁME VYBRÁNO má své vítěze. V kategorii Cena veřejnosti bodovaly stavební úpravy na zámku Plumlov, finančně nejúspěšnější je sbírka na odlití zvonů do kostela v Městě Touškov. Akci tradičně pořádá Institut pro památky a kulturu.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
16.09.2024

ČR: O výběru kandidáta na Oscara za Českou republiku v kategorii Nejlepší zahraniční film každoročně hlasují členové České filmové a televizní akademie (ČFTA), která stojí i za udílením cen Český lev. Do boje o prestižní cenu 97. ročníku americké Akademie filmového umění a věd akademici vybrali film Vlny scenáristy a režiséra Jiřího Mádla. Dobové drama připomíná události osudného roku 1968, kdy Československo začala v rámci „bratrské pomoci“ okupovat vojska Varšavské smlouvy. Film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu. Ve světové premiéře byl snímek uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Do kin oficiálně vstoupil 15. srpna, kde jej prozatím zhlédlo přes 350 tisíc diváků.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
11.09.2024