úterý
17. září 2024
svátek slaví Naděžda
© http://www.czechplatform.cz/



Nový informační portál CZECHPLATFORM.CZ

ČR: CzechPlatform je otevřený informační portál monitoringu českých kulturních a kreativních průmyslů poskytovaný Českými centry. Mapuje české kulturní aktivity v zahraničí podporované ze státních i soukromých zdrojů. Cílem portálu je přispívat k větší koordinaci české zahraniční prezentaci se zaměřením na export kulturních a kreativních průmyslů. Portál je určen všem, kteří mají zájem o prezentaci  svých aktivit v zahraničí. 


CzechPlatform nabízí prostor pro vzájemnou spolupráci na připravovaných projektech (propojuje možné partnery, zefektivňuje dopad aktivit v zahraničí) a zároveň slouží jako nástroj pro vyhodnocování prezentací českých kulturních a kreativních průmyslů v zahraničí. 

CzechPlatform umožňuje:

- zlepšit koordinaci aktivit české prezentace v zahraničí
- zvýšit synergii prezentace konkrétní akce v zahraničí
- monitorovat českou účast v zahraničí napříč uměleckými a dalšími obory

Uživatelem portálu může být bezplatně každý, kdo plánuje prezentaci svého díla v zahraničí a chce, aby se o jeho aktivitě vědělo. Stačí se zaregistrovat a informovat v předstihu o své aktivitě. Díky pravidelnému monitoringu se o Vaší akci dozví státní subjekty (česká centra, zastupitelské úřady a další) působící v daném teritoriu a mohou Vám bezplatně nabídnout vhodnou spolupráci dle svých možností a šíře poskytovaných služeb. 

Česká centra mohou pomoci pouze v případě, kdy o akci v zahraničí včas vědí – a k této informovanosti slouží právě czechplatform.cz.

Díky pravidelnému monitoringu se o Vaší plánované akci dozví včas státní subjekty (např. Česká centra či zastupitelské úřady) působící v daném teritoriu a mohou vám nabídnout vhodnou spolupráci. Jedná se zejména o bezplatné PR služby (webové stránky, e-newslettery, sociální sítě apod.) dvaadvaceti českých center ve světě na třech světových kontinentech.

Vaše aktivity  v zahraničí můžete publikovat  přímo přes on-line formulář webových stránek www.czechplatform.cz (s finální redakcí Českých center). 

Věříme, že služby portálu CZECHPLATFORM budou přínosné pro vaši úspěšnou zahraniční prezentaci.

ZDROJ

 
 

Mohlo by vás také zajímat...

HRADEC KRÁLOVÉ: Všichni určitě sledujete nepříznivou meteorologickou situaci, která je příčinou rušení a přesunu mnoha akcí. I my jako organizátoři akce Spray ´n´ chill, která měla proběhnout na mostu U Soutoku, jsme museli významně zasáhnout do programu. Vzhledem k programu a možnostem našich hostů jsme se rozhodli zítřejší večerní program zachovat a drobně rozšířit.

Program u mostu se pro tento týden ruší. Venkovní část akce chceme přesunout na pokud možno co nejbližší termín.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

OSTRAVA: Dovolujeme si vám oznámit, že kvůli očekávaným až extrémním srážkám a silnému větru jsme nuceni přesunout letošní Festival dřeva, Den v lese v Bělském lese v Ostravě ze soboty 14. 9. 2024 na sobotu 28. 9. 2024. Program i čas konání akce, zůstávají beze změny, viz níže.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

ČR: Vybrali jste. Soutěž veřejných sbírek MÁME VYBRÁNO má své vítěze. V kategorii Cena veřejnosti bodovaly stavební úpravy na zámku Plumlov, finančně nejúspěšnější je sbírka na odlití zvonů do kostela v Městě Touškov. Akci tradičně pořádá Institut pro památky a kulturu.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
16.09.2024

ČR: O výběru kandidáta na Oscara za Českou republiku v kategorii Nejlepší zahraniční film každoročně hlasují členové České filmové a televizní akademie (ČFTA), která stojí i za udílením cen Český lev. Do boje o prestižní cenu 97. ročníku americké Akademie filmového umění a věd akademici vybrali film Vlny scenáristy a režiséra Jiřího Mádla. Dobové drama připomíná události osudného roku 1968, kdy Československo začala v rámci „bratrské pomoci“ okupovat vojska Varšavské smlouvy. Film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu. Ve světové premiéře byl snímek uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Do kin oficiálně vstoupil 15. srpna, kde jej prozatím zhlédlo přes 350 tisíc diváků.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
11.09.2024