pondělí
15. července 2024
svátek slaví Jindřich
Roztančený parket
© Salsa Zlín



Projekt Roztančený PARKet chce naučit Zlín tančit v parku a na ulici

ZLÍN: Letní ulice přímo vyzývají k životu, řekli si nadšení organizátoři lokálního kulturního života ve Zlíně a připravili pro širokou zlínskou veřejnost projekt „Roztančený PARKet“, cyklus tanečních večerů pod širým nebem. Taneční večery se uskutečňují pravidelně každý pátek od 18:00 do 21:30 hodin až do 23. září 2016 v Parku Komenského ve Zlíně. Organizační a technické zázemí je připraveno ve Zlínském klubu 204.

od 12.08.2016 do 23.09.2016
18:00 - 21:00
Autor článku: 
Kateřina Pešatová

Každý taneční večer má jiného pořadatele, a proto se každý pátek tančí v jiném stylu.

12. srpna SalsaZlin přivedla na ulici temperament a jižní rytmy.

19. srpna večer zahájí Taneční klub Fortuna Zlín v latinskoamerickém tempu a pokračovat se bude v rytmu argentinského tanga se zlínskou skupinkou tangeros.

26. srpna Star light studio připravilo mix latinskoamerických rytmů.

2. září s Bartošovým souborem proniknete do základů typických tanců Valašska a určitě si zatancujete i polky a valčíky.

9. září můžete objevit svůj cit pro latinskoamerické rytmy opět s Tanečním klubem Fortuna Zlín a vydáme se také vzpomínat na osidlování Ameriky ve stylu country.

16. září zjistíte, jestli ještě máte věk pro street dance s Klubem společenských tanců Mědílkovi Zlín.

23. září zakončí celý taneční cyklus folklorní večer se slováckým souborem Vonica a valašským souborem Kašava.

S myšlenkou tanečních večerů ve zlínských ulicích přišel Stanislav Martinec. Inspirovaly ho právě večery argentinského tanga. Podle zájmu o první taneční večer, kterého se zúčastnily na 200 stovky tančících diváků, to byl správný impulz.
Večery se mohou uskutečnit zejména díky technické podpoře města Zlína, které zapůjčuje ozvučení a speciální parket. Pokud plánujete cestu do Zlína, nenechte si páteční večer v parku ujít.

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Známe výsledky letošního ročníku Ceny Hereditas obligat, kterou Královéhradecký kraj udílí za obnovu a záchranu architektonického dědictví na svém území. Odborná porota letos z 12 nominací vybrala opravu zámeckého areálu Karlova Koruna či bývalého vodojemu, restaurování historicky cenných náhrobků a cenu za popularizaci památkové péče získal Jiří Němeček.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky, Soutěže a festivaly
Co se děje
15.07.2024

ČR: V Poslanecké sněmovně tento týden v prvním čtení prošla novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zkráceně novela zákona o audiovizi. Vláda ji schválila koncem června. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025. Hlavními změnami, které přináší, jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
12.07.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024