pondělí
21. října 2024
svátek slaví Brigita
Adéla Tomášů na vernisáži
© Zdroj: http://www.kr-vysocina.cz/



Výstava představuje podoby stáří

JIHLAVA: Tento týden byla v Horáckém divadle Jihlava zahájena putovní výstava „V hledáčku senior“. Její autorkou je studentka Soukromé vyšší odborné školy sociální v Jihlavě Adéla Tomášů. V Horáckém divadle budou fotografie k vidění do 10. února 2016. Následně se přesunou do prostor jihlavské radnice.

Autor článku: 
Jitka Svatošová

„Výstava zachycuje obyvatele krajského řízení, kterým je Domov Ždírec. Ukazuje, kolik podob může mít stáří. Jde o chvályhodný projekt,“ prozradil na úvod vernisáže radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a prorodinné politiky Petr Krčál.

Většina fotografií jsou barevné reportážní snímky. Výjimkou je jeden černobílý. Tím Adéla Tomášů představuje další projekt, kterým je kalendář na rok 2017. Na jeho stranách jsou senioři foceni jako modelové.  Současná výstava, kterou autorkou završuje studium, je zachycením každodenního života v pokročilém věku. „Staří je krásné, důstojné a moudré,“ říká mladá fotografka.
 

Jitka Svatošová, oddělení tiskové
Krajský úřad Kraje Vysočina, Jihlava
Tel.: 724 650 123

 

Mohlo by vás také zajímat...

OSTRAVA: Zasedání nejvyššího orgánu Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s. – Sněmu AMG – se uskutečnilo ve dnech 15.16. října 2024Konferenčním centru Národního zemědělského muzea Ostrava. Cílem tohoto významného setkání členů Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s., byla příprava koncepcí a strategií na léta 2025–2027 volba nového vedení  Exekutivy AMG a Revizní komise AMG.

Celá ČR, Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení
Co se děje
21.10.2024

JIHOČESKÝ KRAJ: Jihočeská centrála cestovního ruchu, Alšova jihočeská galerie, Biskupství českobudějovické a Regionální rozvojová agentura jižních Čech – RERA a.s. na zahajovací tiskové konferenci představily ve spolupráci s rakouskými partnery přeshraniční projekt s názvem „Gotická stezka Mühlviertel – jižní Čechy (AT-CZ)“ zkráceně „Gotická stezka“. Rakouským projektovým partnerem je Tourismusverband Mühlviertler Alm Freistadt. Zahajovací konference proběhla dne 10. 10. 2024 v budově Biskupství českobudějovického.

Jihočeský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Památky, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
15.10.2024

ČR: Optikou proslulých kameramanů nahlíží na vývoj českého filmu dokumentární cyklus České televize Vidět filmem. V Tvůrčí producentské skupině Dušana Mulíčka z brněnského studia České televize natáčel režisér Petr Smělík. Šest dílů vysílá od 8. října program ČT art vždy v úterý ve 21:10.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
15.10.2024

ČR-PRAHA: Národní galerie Praha (NGP) se zařazuje mezi věhlasné světové výstavní sály a instituce, které představují výběr svých nejlepších děl mezinárodnímu publiku v platformě Samsung Obchod s uměním určené pro televizory The Frame. Mezi nově zařazené umělecké klenoty patří například ikonická Panna od Gustava Klimta či vrcholy Francouzské sbírky NGP zahrnující například Zelené obilí Vincenta van Gogha a Dámy v květinách Claude Moneta.

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
21.10.2024