neděle
14. července 2024
svátek slaví Karolína
© Zdroj: www.kr-zlinsky.cz



Centrála cestovního ruchu Východní Moravy získala Velkou cenu cestovního ruchu hned dvakrát

BRNO: Hned dvě ocenění získala na brněnském veletrhu GO a REGIONTOUR Centrála cestovního ruchu Východní Moravy za svou práci při propagaci Zlínského kraje. V kategorii Nejlepší jednotná kampaň dosáhla na první cenu za realizaci kampaně Cyril a Metoděj – autentický příběh naší země, v kategorii Nejlepší turistický produkt získala třetí místo za produkt Východní Morava - cesty za zdravím. 

Výsledky soutěže o Velkou cenu cestovního ruchu vyhlašují v několika kategoriích Brněnské veletrhy a výstavy společně s nakladatelstvím C. O. T. Media. 

„Centrála cestovního ruchu Východní Moravy v roce 2015 realizovala několik projektů, které byly zaměřeny na cílenou podporu turismu jak na území Zlínského kraje, tak i v celé ČR. Do soutěže o Velkou cenu cestovního ruchu jsme se přihlásili ve dvou kategoriích. Nesmírně nás těší, že kampaň k projektu “Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země“ získala národní Velkou cenu cestovního ruchu. Současně nás těší také výrok poroty, kterou na tomto projektu zaujala vysoká úroveň kreativity i zpracování, stejně jako spojení komplexního a profesionálního přístupu se silným příběhem, který je zajímavý pro cílové skupiny. Naše dobrá práce byla dále oceněna třetím místem v kategorii nejlepší produkt za projekt Východní Morava – cesty za zdravím. Udělení prestižní ceny pro oba přihlášené projekty považuji za významné ocenění naší práce předními odborníky v cestovním ruchu,“ říká Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, která byla nositelem obou soutěžních projektů.

Vítězná kampaň k projektu Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země byla realizována z prostředků Integrovaného operačního programu s dopady do území 7 krajů, vč. hlavního města Prahy. Projekt jako takový atraktivní formou seznamuje s odkazem sv. Cyrila a Metoděje a obdobím Velkomoravské říše a motivuje a inspiruje k návštěvě míst, která jsou součástí příběhu. Kampaň zahrnuje, kromě standardních nástrojů, také netradiční, ale velmi působivé prvky: pouliční divadlo, ukázky života starých Slovanů, ale také geocaching, zábavné kvízy apod.

 

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, kterou v roce 2007 zřídil Zlínský kraj zejména k propagaci svého území jako turistické destinace, za dobu své existence získala přes dvacet ocenění na národní i regionální úrovni za přípravu produktů, marketingových kampaní či tiskoviny pro turisty. Centrála byla v roce 2010 vyhodnocena jako nejlepší destinační management České republiky za období let 1993 - 2010, v roce 2011 byla ředitelka CCRVM Dana Daňová vyhlášena Osobností cestovního ruchu  České republiky. V roce 2015 získala Centrála cestovního ruchu Vekou cenu cestovního ruchu v kategorii Nejlepší jednotná kampaň. 

ZDROJ

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: V Poslanecké sněmovně tento týden v prvním čtení prošla novela zákona č. 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, zkráceně novela zákona o audiovizi. Vláda ji schválila koncem června. S její účinností se počítá k 1. lednu 2025. Hlavními změnami, které přináší, jsou rozšíření selektivní podpory o televizní a VOD tvorbu, podpora herního průmyslu a vylepšení mechanismu filmových pobídek.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
12.07.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Česká centra a Kancelář generálního komisaře vyhlašují otevřenou výzvu pro umělce a projekty s cílem podílet se na kulturním programu českého národního pavilonu na světové výstavě EXPO 2025.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Nová interaktivní výstava Praga Magica zprostředkovává svým návštěvníkům jedinečnou procházku Prahou, a to v prostorách nově zrekonstruovaného domu U Červené lišky na Staroměstském náměstí. Dominanty Prahy i známá pražská místa spatří z naprosto nevšedních perspektiv a navštíví magická zákoutí, ve kterých mohou hrát i svůj interaktivní příběh. Poznejte Prahu, jak jste ji nikdy neviděli!

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
11.07.2024

PRAHA: Dne 22. června 2024 se ve Vnitroblocku na Praze 7 uskutečnila slavnostní ceremonie předávání cen a certifikátů národního kola Mezinárodní výtvarné mírové soutěže, kterou pořádá Mezinárodní mírová skupina žen (IWPG). Tato událost přilákala přes 60 hostů z celé České republiky, včetně účastníků české i ukrajinské národnosti. Samotné soutěže se účastnilo 179 dětí ve věku od 7 do 18 let, které byly rozděleny do čtyř věkových kategorií, přičemž vítězové z každé kategorie postupují do Mezinárodního kola v Soulu.

Celá ČR, Hl. m. Praha, zahraničí
Děti a mládež, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
09.07.2024