Akce, která začíná již tuto neděli - 10. října od 13 hodin v areálu muzea u mlýna Rauberweihermühle, je velkou podívanou pro malé i velké.
Co by byly Vánoce bez kapra? Rybníkářství znamenalo pro obyvatele v Horním Falcku jednu z důležitých živností. Původně to byli mniši z kláštera Waldsassen, kteří cíleně chovali kapry. K četným postním dnům mnišského života se tyto oblíbené lahůdky velmi hodily. Také Hornofalcké muzeum má ve své kulturní krajině řadu rybníků s různými rybami, kde se každý rok tradičně na podzim koná výlov.
Děti budou mít příležitost při vybírání ryb z rybníku aktivně pomáhat. Pozor – při tom se se dost ušpiní! Kdo bude mít zájem, může ryby ochutnat nebo také celého kapra koupit. Letos se budou v muzeu kapři také filetovat a udit.
Ryby nabídne samozřejmě také náš muzejní hostinec Unterbürg. Na jídelním lístku najdete pečeného kapra, pečeného pstruha a výbornou horkou rybí polévku. Odpovědí na nezáživné hamburgery se stanou rybí karbanátky.
Od 13 hodin se ve statku Schallerhof - tak jako každou neděli - rozpálí pec na pečení pravého selského chleba.
Zveme Vás srdečně na návštěvu do Nabburgu a Hornofalckého muzea Neusath!
Veškeré informace najdete na www.freilandmuseum.org
Nabburg leží na dálnici A93 směrem na Mnichov.