sobota
17. srpna 2024
svátek slaví Petra



Projekt RECYKLART

od 27.11.2009 do 31.01.2009

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU: Alšova jihočeská galerie Vás srdečně zve na výstavu Projektu RECYLART, kterou můžete v jejích prostorách zhlédnout od 27. listopadu 2009 do 31. ledna 2010.

Na počátku všeho byla jen hromada nepotřebného odpadu určeného k likvidaci. Firma GALILEO Production, s.r.o. začala spolupracovat s dětským výtvarným kroužkem Mileny Švecové dnes s atelierem Tvor a se ZŠ L. Kuby v Rožnově, kde dali pedagogové a děti vznik novým možnostem, kde se změnil zbytek materiálu v umělecké dílo. A to přivedlo organizátory na myšlenku, proč neukázat a nedat možnost i ostatním. A projekt RECYKLART byl na světě.

Našli 12 veřejných míst po Českých Budějovicích a Hluboké nad Vltavou a oslovili 12 školek, škol a výtvarných kroužků, zadali téma „SETKÁNÍ aneb co všechno se potkává“, ostatní už bylo na dětech. I když nejenom, tvořila mládež, dospělí i důchodci a to nás utvrzuje, že na věku nezáleží. Na každém místě v měsíci říjnu se prezentovala jen jedna organizace, z které porota později vybírala tři nejlepší díla.

Vystavující: MŠ Papírenská, Církevní MŠ České Budějovice, ZŠ Waldorfská a MŠ České Budějovice, ZŠ L. Kuby Rožnov, ZŠ Hluboká nad Vltavou, ZŠ Dukelská, ZŠ Matice školské, Světluška – centrum pro osoby se zdravotním postižením, Dětský výtvarný atelier Tvor, Bazilika o.p.s., DDM České Budějovice, SNN v ČR, Poradenské centrum České Budějovice Účinkující/ Slavnostním dnem nás bude provázet moderátor Luboš Voráček. Jako porotci se zde představí Sára Saudková, Jiří Hauschka, David Plouhar, Petr Schel a Miroslav Houška. Ke zpestření programu nám zazpívají Sylvie Krobová a Bára Reidingerová.

 

Projekt mohl vzniknout jen za podpory a pomoci mnoha sponzorů: GALILEO PRODUCTION, s.r.o. JIHOČESKÝ KRAJ, FABER CASTELL, TISKÁRNA VYŠEHRAD s.r.o, ALŠOVA JIHOČESKÁ GALERIE, MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE, MĚSTO HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, JIHOČESKÉ DIVADLO, NEMOCNICE ČESKÉ BUDĚJOVICE a.s., MEDIPONT ČESKÉ BUDĚJOVICE, MLÉČNÝ BAR PIARISTICKÉ NÁMĚSTÍ, ČESKÁ POJIŠŤOVNA a.s., OBCHODNÍ A SPOLEČENSKÉ CENTRUM ČESKÉ BUDĚJOVICE s.r.o., KANZELSBERGER a.s., ZŠ POHŮRECKÁ

Mohlo by vás také zajímat...