čtvrtek
18. července 2024
svátek slaví Drahomíra



Máte rádi zvířata?

od 16.09.2009 do 25.09.2009

VIMPERK: Letošní již 8. ročník mezinárodního filmového festivalu o zvířatech – NaturVision 2008 – se bude ve vimperském Městském kulturním středisku konat od úterý 22. do pátku 25. září 2009.

Tato přeshraniční akce, která je významnou vzdělávací, kulturní a společenskou aktivitou pomáhající zviditelňovat město a region v rámci republiky i Evropy, již osm let sídlí v regionu Národního parku Bavorský les a Šumava.

Festival NaturVision představuje každoročně nejnovější celosvětovou produkci dokumentů o přírodě a zvířatech a nabízí návštěvníkům Šumavy alternativní zajímavý program. Současně na každoročním workshopu poskytuje českým filmovým dokumentaristům, kteří se věnují přírodě, prostor k diskuzi, vzájemnému poznání, ale i k posouzení, jak k dokumentu o přírodě přistupují ve světě.

Dopolední filmové bloky jsou určeny školní mládeži nejen z Vimperka, ale i ze škol v okolí. Také letos školáci spolu se vstupenkou na dopolední představení získají jednu volnou vstupenku na odpolední nebo večerní vysílací blok. Vstupenky na odpolední a večerní promítání pro veřejnost budou samozřejmě v předprodeji MěKS.

Vimperský festival každoročně doplňují také doprovodné programy a ani letos nepřijdou zájemci zkrátka. Vernisáží ve středu 16. září 2009 v 16 hodin bude zahájena fotovýstava FASCINACE PŘÍRODOU v galerii U Šaška v Městském kulturním středisku. Pravidelní návštěvníci jistě vědí, že je čeká to nejlepší z mezinárodní fotosoutěže s tematikou přírody.

Druhou doprovodnou akcí festivalu v přísálí MěKS Vimperk bude výstava 40 nejlepších dětských prací z 2. ročníku soutěže MÁME RÁDI ZVÍŘATA, jejichž autoři budou oceněni v pátek 25. září 2009 na Galavečeru NaturVision ve Vimperku.

Tradičně na závěr festivalu, tedy na pátek 25. září, je připraven „Slavnostní večer NaturVision“. Hudební program obstará ZUŠ Vimperk, moderátorem večera bude LIBOR BOUČEK. Diváci se mohou těšit na sestřih oceněných filmů z festivalu, zajímavé rozhovory, předávání cen vítězům výtvarné soutěže, projekci nejlepšího filmu adalší.

Tento galavečer je přístupný i veřejnosti, ovšem vstupenky budou na pokladně MěKS pouze v omezeném počtu. Část sálu bude i letos rezervována pro zvané – např. partnery z Německa nebo další významné hosty.

Více informací získáte na tel.: 388 402 263 a na

http://www.isumava.cz/view.php?nazevclanku=festival-naturvision-2009-ve-vimperku&cisloclanku=2009080015.

Mohlo by vás také zajímat...