čtvrtek
18. července 2024
svátek slaví Drahomíra



Konec prázdnin na muzejním dvorku

od 24.08.2009 do 27.08.2009

VYSOKÉ MÝTO: Regionální muzeum, Šemberova 125/I, připravilo cyklus řemeslných a výtvarných workshopů, her a filmovou projekci historickou promítačkou pod širým nebem. Kromě komentovaných týdeníků historických dokumentů o Vysokém Mýtě návštěvníci zhlédnou černobílé filmy pro pamětníky. Předpokládaný začátek workshopů od pondělí do čtvrtka je v 17 hodin, projekce začínají ve 20.30 hodin.

Vstupné je 20 Kč.

Pondělí: Jak to chodí v muzeu? Zajímá vás co všechno je v muzeu k vidění? Kdo přesně tam pracuje a co musí zaměstnanci znát? Co předchází tomu než vznikne nová výstava? Pak přijďte právě v tento den do muzea. Prohlédnete si zákulisí, připravíme pro vás netradiční předměty a rarity našich sbírek. Navštívíte nové konzervátorské pracoviště a nahlédnete pod pokličku celého dění.

Úterý: Ve světě papíru Vzpomeňte si, co všechno víte o papíru. Jeho historie je velmi zajímavá, a tak i my vyzkoušíme vyrobit papír, čeká nás celá řada procedur – kašírování, výroba ručního papíru, vyzkoušíme si udělat krásný barevný papír za pomoci lihu. Příchod nového školního roku oslavíme vypuštěním balónků štěstí, které si sami vyrobíme.

Středa: Pohádkový jukebox aneb vyber si pohádku Netradiční loutkové představení bude patřit mezi úsměvné zakončení letošních prázdnin. Děti se mohou těšit na pohádky Josefa Lady, Jana Drdy či nádherný příběh Broučků Jana Karafiáta doprovázené soutěžemi a zábavnými kvizy.

Čtvrtek: Drátěné tvarování Tradiční řemeslo jako je drátenictví už skoro vymizelo, u nás v muzeu si ho však můžete připomenout. Máte doma nepotřebnou skleničku, hrníček či džbánek? Přineste ho k nám a společně ho zkrášlíme tak, že budou vypadat jako nové.

Kontakt: telefon 465 422 850, e-mail muzeum@muzeum.myto.cz, http://www.muzeum.myto.cz.

Mohlo by vás také zajímat...