neděle
21. července 2024
svátek slaví Vítězslav



Kubánská noc II

14.08.2009

BRYNDÝS NAD LABEM STARÁ BOLESLAV: V pátek 14. srpna přijede od 18 hodin bavit publikum kapela, vedená havanským rodákem, zpěvákem a kytaristou Frankem Hernandézem. Skupina Atarés vznikla v dubnu roku 2002 v Praze. Jeji tvorba se orientuje zejména na latinsko-americkou a kubánskou hudbu, jak v tradičním provedení, tak s príměsí jazzu, funku a reggae. V repertoáru jsou skladby jak převzaté (např. Buena Vista Social Club, Cesaria Evora, Gipsy Kings, A. C. Jobim), tak skladby vlastní.

Ruský kytarový virtuoz, skladatel a studiový hudebník Boris Gagloev, pohybující se především na poli jazzové a klasické hudby je hlavním aranžérem a skladatelem skupiny. S Atarés jako stálý host vystupuje také Bharatha Rajnošek, saxofonista známý z projektů Švihadlo a Feng Ju Song i ukrajinský akordeonista Konstantin Mankovsky.

Kubánská noc II. se ponese v duchu dobré nálady, tance a zpěvu, to vše podtrženo energickým muzikantstvím všech členů souboru. Spojením ohnivého kubánského temperamentu a evropského racionálního pohledu na věc tak vzniká originální celek, který návštěvníky zaručeně nenechá chladnými.

 

Více informací o kapele najdete na stránce www.atares.cz, plakát akce v příloze.

Omezený počet míst - předprodej vstupenek zahájen v restauraci Felicita na baru.

Mohlo by vás také zajímat...