čtvrtek
12. září 2024
svátek slaví Marie



Hradní jarmark

od 01.05.2009 do 03.05.2009

SVOJANOV: Ve dnech 1. až 3. května se bude na hradě Svojanov u Poličky konat již druhý ročník hradního jarmarku, na nějž se sjedou řemeslníci z celé republiky a budou představovat své výrobky i jejich zhotovování.

V pátek 1. května v 15 hodin dojde ke slavnostnímu otevření nového druhého prohlídkového okruhu: sklepení s výstavou věnovanou pověstem a legendám hradu, ukázka hradní kuchyně z 2. poloviny 19. století, reinstalovaná expozice místní manufaktury na zpracování grafitu, mučírna, dům zbrojnošů s výstavou klasicistních dveří z Poličky. Dům zbrojnošů nebyl nikdy zpřístupněn pro veřejnost, jedná se o unikátní stavbu z 15. – 17. století, která se dodnes dochovala ve zcela autentickém stavu.

Současně bude možné navštívit výstavu obrazů holandského malíře českého původu Paul van den Berga-Horáka "Romantické hrady, zámky a všelijaké jiné pěknůstky" v hradní galerii.

V sobotu a v neděli se na nádvoří vystřídají skupiny historického šermu a hudební vystoupení středověké a renesanční hudby skupiny Bakchus.

Návštěvníci by měli svá auta odstavit na parkovacích plochách pod hradem nebo v městečku Svojanov.

Více informací na tel.: 461 744 105 a na www.svojanov.cz.  

Podrobný program naleznete v přiloženém souboru.

Mohlo by vás také zajímat...