pátek
23. srpna 2024
svátek slaví Sandra



Roztocká Letní keramická plastika

20.06.2009

ROZTOKY U PRAHY: Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy pořádá již 17. Letní keramickou plastiku. S novou kolekcí exteriérových keramických objektů se mohou zájemci setkat ve zdejším zámeckém parku kolem tvrze.

Pořadatelem je stejnojmenné občanské sdružení ve spolupráci se Středočeským muzeem, které roztocký park spravuje. Záštitu nad výstavou převzalo Uměleckoprůmyslové museum v Praze. (Ukázky z minulého ročníku výstavy LKP, představuje UPM na své zahradě v centru Prahy, která je veřejnosti přístupná o Muzejní noci, vernisážích atd.)

Výstava v Roztokách je volně přístupná všem návštěvníkům. Pokud se zde rozhodnou strávit pěkný den, mohou navštívit také další zajímavé muzejní výstavy a stálé expozice.

Vernisáž keramické plastiky se koná v sobotu 20. června od 16:00 hodin. Připraven je hudební program, v němž vystoupí se svou muzikální performancí skupina Al-Yaman Sound System. Letos svá názorově rozmanitá díla vystavují: Jana Bébarová, Marek Dias, David Exner, Václav Gatarik, Barbora Hapalová, prof. Jan Hendrych, Kryštof Hošek, Lyubomir Jordanov Ivanov, Rudolf Jakubík, Irena Kárníková, prof. Jan Koblasa, Petr Lada, Helena Ladová - Lišková, Eva Pelechová, Naděžda Potůčková, Šárka Radová, Tereza Salabová, Jaroslav Šafr, Lubomír Šilar, Markéta Škopková, Petr Valer, Jindra Viková a čestnými hosty doc. Pavel Knapek a Bohumil Zemánek in memoriam.

Bližší informace na tel.: 224 218 514, petr.lada@click.cz,

na o.s. Letní keramická plastika, Vodičkova 700/32, 110 00 Praha 1,

603 152 859, keramickaplastika@seznam.cz, www.keramicka-plastika.cz.

Mohlo by vás také zajímat...