pátek
13. září 2024
svátek slaví Lubor



Ve zlínském divadle zahrají Jan Potměšil a Milena Steinmasslová

24.01.2009

ZLÍN: Na jevišti Městského divadla, Třída T. Bati 4091/32, se rozehraje prehistorie známého shakespearovského příběhu o princi Hamletovi. O tom, co předcházelo zavraždění starého krále Hamleta, co se odehrálo ve vztahu mezi jeho manželkou královnou Gertrudou a královým bratrem Claudiem, proč je princ Hamlet tak dlouho pryč z Dánska na studiích, proč odmítl dánskou korunu, jak se nakonec stal králem Claudius a proč a jak se královna Gertruda postarala o jejich rychlý sňatek. To vše nabídne inscenace Claudius a Gertruda, s níž ve zlínském divadle vystoupí pražský Divadelní spolek Kašpar.

Představení v režii Jakuba Špalka doplní hudba Petra Maláska. Shakespearovský příběh stvořili Jiří Stránský a Jakub Špalek přímo pro divadelní spolek Kašpar. Jejich inspirací byl americký román John Updika Gertruda a Claudius.

Na jevišti se představí v roli Claudia Jan Potměšil a v roli Gertrudy Milena Steinmasslová. Krále Hamleta ztvární František Kreuzmann, dánského prince Hamleta Petr Lněnička, Polonia Pavel Zatloukal, Ofélii Eliška Boušková a Laerta Lukáš Jůza.

Vstupenky na představení jsou k dostání v pokladně divadla každý všední den od 9 do 18 hodin a vždy hodinu před začátkem každého představení.

Informace: ústředna 577 636 111, fax: 577 636 300, divadlo@divadlo.zlin.cz, www.divadlo.zlin.cz.

Mohlo by vás také zajímat...