pátek
13. září 2024
svátek slaví Lubor



Cesta životem – cesta světem

od 24.10.2008 do 20.11.2008

JIHLAVA / ŠUMPERK: V rámci Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě, který běží v době 24. - 29. 10., se v zahradní galerii Střední odborné školy grafické koná Putovní výstava Cesta životem – cesta světem. Výstavu bude možné následně shlédnout v Šumperku ve Vile Doris na „Komíně.

Výstava fotografií ze Zambie, Mongolska, Jemenu, Mozambiku a Keni začíná vernisáží s debatou a promítáním a koná se v neděli 26. 10. od 16h v jihlavském Café Etage na Masarykově náměstí. V rámci výstavy proběhne také několik přednášek o mezinárodním dobrovolnictví v Jemenu a Zambii na jihlavských středních školách a na vyšší odborné škole sociální.

Výstava probíhá pod záštitou kampaně Česko proti Chudobě – www.ceskoprotichudobe.cz

Pak se výstava přesune do Šumperka, kde jí můžete navštívit od 5. do 20. listopadu ve Vile Doris na „Komíně“. I tady návštěvníky čeká promítání a vyprávění, série workshopů na různá témata v rámci rozvojového a globálního vzdělávání na místních školách. Obě výstavy probíhají v rámci European Global Education Days pořádaných mezinárodní organizací GLEN - Global Education Network of Young Europeans - www.glen-europe.org

 

Mária Uhrinová

Mohlo by vás také zajímat...