středa
7. srpna 2024
svátek slaví Lada



Do zlínského Divadélka v klubu se chystají Zlodějky

06.06.2008

ZLÍN: Režisér Dodo Gombár spolu s šesti herci Městského divadla Zlín v těchto dnech připravuje klubové představení s názvem Zlodějky. „Půjde o jemně surreálný šansonový večer o hledání naděje,“ prozradila dramaturgyně Jana Kafková.

První předvedení Zlodějek proběhne tento pátek 6. června od 19 hodin v Divadélku v klubu. Do konce sezony divadlo uvede titul ještě třikrát. „Každé představení bude trochu jiné, diváci budou sledovat Zlodějky v procesu vzniku,“ řekl Gombár. „Pokud si dobře pamatuji, v Divadélku v klubu ještě podobná inscenace uvedena nebyla. Chtěli jsme vyzkoušet něco nového,“ dodal režisér s tím, že premiéry se Zlodějky dočkají nejspíš na podzim.
Inscenace zavede diváka na jedno neidentifikovatelné, možná existující, možná neexistující nádraží. Stane se svědkem nevšedního setkání pěti žen a jednoho zvláštního průvodce, který není lidskou bytostí, v meziprostoru a mezičase. Nic nebude tak, jak se na první pohled zdá… „Nastupte do snu na podivném nádraží. Nebojte se neznámého. Prožijte s námi jeden zvláštní večer v klubu,“ zve Kafková.
Autorem scénáře a písňových textů je Dodo Gombár, šansony zhudebnil David Rotter.
V inscenaci hrají Helena Čermáková, Rostislav Marek, Romana Julinová, Petra Hřebíčková, Kateřina Liďáková a Radovan Král.

 

TZ/uma 

Mohlo by vás také zajímat...