pátek
23. srpna 2024
svátek slaví Sandra



"Léto hereckých osobností" vyjíždí mimo Prahu i za hranice

od 15.06.2008 do 14.09.2008

Studio DVA Vás zve na pátý ročník této přehlídky, která se bude konat od 15. června do 14. zářKarel Rodem jak Zdravý nemocnýí ve Švandově divadle, na Letní scéně Vyšehrad a poprvé také v Divadle v Dlouhé. V rámci přehlídky bude uvedeno ve Švandově divadle 54 představení a 1 koncert, v Divadle v Dlouhé 25 představení, na Letní scéně Vyšehrad 23 představení a mimo Prahu 27 představení.

 

Metropolitní přehlídka se tento rok rozšiřuje nejen o další scénu, ale narůstá i počet nabízených představení v Praze i dalších českých městech (Brno, Rataje nad Sázavou, Hluboká nad Vltavou, Nebílov) a 12 představení se uskuteční v Bratislavě.

Pro zajímavost v loňském roce se celkem konalo 74 představení, (ve Švandově divadle 57, na Letní scéně Vyšehrad 11 a mimo Prahu 6 představení) které navštívilo přes 20 000 diváků. V letošním roce bude uvedeno neuvěřitelných 130 představení!

V rámci letní přehlídky je v režii Jakuba Macečka připraveno nové nastudování Molièrovy vrcholné komedie Zdravý nemocný s Karlem Rodenem v titulní roli. Dále je na programu česká premiéra komedie Jima Cartwrighta Tichý hlas, kde se poprvé ve Studiu DVA pod vedením Patrika Hartla v hlavní roli objeví čerstvá držitelka Českého lva Zuzana Bydžovská.

Stejně jako v minulém roce uvede Studio DVA v rámci Léta hereckých osobností 2008 premiérový projekt na Letní scéně Vyšehrad. Letos připravuje inscenaci další hry Mira Gavrana Vše o mužích v režii Jany Janěkové. V hlavních rolích se představí Maroš Kramár, Filip Blažek a Michal Slaný. Diváci si jistě pamatují velmi úspěšnou inscenaci Vše o ženách od stejného autora, která i nadále zůstává v repertoáru Studia DVA a bude se opět v létě uvádět na Vyšehradě.

Mária Uhrinová

Mohlo by vás také zajímat...