sobota
14. září 2024
svátek slaví Radka
© Pozvánka



JAK OBLÉCI KROJ aneb Co na sebe na Slavnosti vína…

Autor článku: 
luk

<p>UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Před Slováckými slavnostmi vína jsou etnografům nejčastěji kladeny otázky, které se zaměřují na správnost oblékání kroje a jeho doplňků, a proto se rozhodli uskutečnit ukázkovou akci, která je zaměřena na oblékání do kroje.</p> <p>Ve středu 3. září 2014 od 17 hodin se uskuteční v Národopisné expozici Slovácko akce s názvem JAK OBLÉCI KROJ aneb Co na sebe na Slavnosti vína… </p> <p> Jitka Feldvabelová předvede návštěvníkům během komentované ukázky různé varianty ženského, mužského a dětského kroje ze Starého Města.<br />
Vstup dle platného ceníku.<br />
Informace: Mgr. Gabriela Směřičková, mobil: 774 124 029.</p> <p>Hlavní budova Slováckého muzea v Uherském Hradišti,<br />
Smetanovy sady 179</p>

Mohlo by vás také zajímat...

HRADEC KRÁLOVÉ: Všichni určitě sledujete nepříznivou meteorologickou situaci, která je příčinou rušení a přesunu mnoha akcí. I my jako organizátoři akce Spray ´n´ chill, která měla proběhnout na mostu U Soutoku, jsme museli významně zasáhnout do programu. Vzhledem k programu a možnostem našich hostů jsme se rozhodli zítřejší večerní program zachovat a drobně rozšířit.

Program u mostu se pro tento týden ruší. Venkovní část akce chceme přesunout na pokud možno co nejbližší termín.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

OSTRAVA: Dovolujeme si vám oznámit, že kvůli očekávaným až extrémním srážkám a silnému větru jsme nuceni přesunout letošní Festival dřeva, Den v lese v Bělském lese v Ostravě ze soboty 14. 9. 2024 na sobotu 28. 9. 2024. Program i čas konání akce, zůstávají beze změny, viz níže.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

OSTRAVA: Ve čtvrtek 5. září byla na Slezskoostravském hradě otevřena nová dlouhodobá výstava nacházející se ve sklepních prostorech. Země na obzoru!!! aneb Jak slezskoostravské uhlí dobývalo Arktidu zavede návštěvníky do světa jednoho z nejvýraznějších šlechticů 19. století – Johanna Nepomuka hraběte Wilczka.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky
Co se děje
11.09.2024

ČR: Pokáč přes letní sezónu nezahálel, byť měl plný koncertní kalendář, založil Pokáčovo nadační fond a ve spolupráci s neziskovou organizací Znesnáze21 odstartoval projekt Hudba je pro všechny, prostřednictvím kterého podporuje rozvoj mladých talentů a hradí jim hudební vzdělání. Nyní už však přichází s novou tvorbou a singlem Solitaire, v němž upozorňuje, že život občas není až tak fér. Videoklip přináší typický osobitý humor a nadhled. Pokáč navazuje na úspěšnou spolupráci s producentem Johnym Rainbow a režisérem Jakubem Mahdalem. Píseň vychází u RedHead Records a od 6. září je k dispozici na všech streamovacích platformách i YouToube.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Hudba
Co se děje
11.09.2024