neděle
15. září 2024
svátek slaví Jolana
© Zdroj foto: Bio Central



Přímý přenos z karlovarského festivalu

Autor článku: 
Ilona Machová

<p>HRADEC KRÁLOVÉ: Poprvé v téměř padesátileté historii karlovarského festivalu budou diváci ve vybraných kinech moct sledovat slavnostní zakončovací ceremoniál z Velkého sálu hotelu Thermal a závěrečný snímek festivalu Divoké historky.</p> <p>Slavnostní zakončení MFFKV a Divoké historky uvidí diváci také na plátně Bia Central</p> <p> Ve spolupráci se společností Aerofilms a Českou televizí ho svým divákům v Hradci připravuje i Bio Central v sobotu 12. července od 20 hodin.</p> <p>„Jsme rádi, že můžeme v prvním ročníku tohoto mimořádného projektu přinést našim divákům atmosféru závěru karlovarského festivalu včetně rozhovoru s režisérem Damiánem Szifrónem, jehož snímek Divoké historky bude po skončení ceremoniálu následovat,“ říká Ilona Machová z Bia Central. Film Divoké historky sklidil mimořádný úspěch především na festivalu v Cannes. O jeho úspěch se jistě zasloužili i bratři Almódovárové, kteří se ujali produkce filmu. Zaujal je především bizarním smyslem pro humor a způsobem, jakým propojuje osudy hrdinů snímku.</p> <p> Divoké historky jsou mozaikou šesti samostatných příběhů, které spojuje téma pomsty. Jejich hrdinové se potkávají za často nepravděpodobných situací, které ústí do překvapivých zápletek a ještě překvapivějších konců. </p> <p>Anotace filmu:<br />
Specialista na demolice, kuchařka a číšnice v prázdnotou zejícím motorestu, blazeovaný manažer na nehostinném venkově, pár novomanželů na opulentní svatbě, milionář s harmonickým vztahem nejen ke svým blízkým, ale i ke svým zaměstnancům. Seznamte se s hrdiny šesti povídek scenáristy a režiséra Damiána Szifróna. Normální lidé s životy, které se neliší od našich, avšak pouze do okamžiku, než všednodenní situace, drobná nespravedlnost, která běžně na světě naštve miliony lidí, setře z jejich tváří konformní masku normálnosti. Nervy přetečou a hranice dobrých mravů je překročena rychlostí rozzuřeného zvířete. Divácký hit letošního Cannes, koprodukovaný bratry Almodóvary, je černá povídková komedie o šesti podobách pomsty a o rozuzleních, nad kterými může zůstat rozum stát. Sáhněme si ale do svědomí – vždyť ztratit kontrolu může být tak příjemné.</p> <p>Damián Szifrón *1975 je nadějný argentinský režisér, jež zaujal především dvěma úspěšnými seriály, jeho filmovým debutem byl film El fondo del Mar, jež mimo jiných cen získal i Zvláštní ocenění na festivalu v San Sebastianu. </p> <p>Více informací pro média:<br />
Ilona Machová, pr@biocentral.cz, tel.: 777 447 566<br />
www.biocentral.cz<br />
http://www.biocentral.cz/…istorky-6407</p>

Mohlo by vás také zajímat...

HRADEC KRÁLOVÉ: Všichni určitě sledujete nepříznivou meteorologickou situaci, která je příčinou rušení a přesunu mnoha akcí. I my jako organizátoři akce Spray ´n´ chill, která měla proběhnout na mostu U Soutoku, jsme museli významně zasáhnout do programu. Vzhledem k programu a možnostem našich hostů jsme se rozhodli zítřejší večerní program zachovat a drobně rozšířit.

Program u mostu se pro tento týden ruší. Venkovní část akce chceme přesunout na pokud možno co nejbližší termín.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

OSTRAVA: Dovolujeme si vám oznámit, že kvůli očekávaným až extrémním srážkám a silnému větru jsme nuceni přesunout letošní Festival dřeva, Den v lese v Bělském lese v Ostravě ze soboty 14. 9. 2024 na sobotu 28. 9. 2024. Program i čas konání akce, zůstávají beze změny, viz níže.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

ČR: O výběru kandidáta na Oscara za Českou republiku v kategorii Nejlepší zahraniční film každoročně hlasují členové České filmové a televizní akademie (ČFTA), která stojí i za udílením cen Český lev. Do boje o prestižní cenu 97. ročníku americké Akademie filmového umění a věd akademici vybrali film Vlny scenáristy a režiséra Jiřího Mádla. Dobové drama připomíná události osudného roku 1968, kdy Československo začala v rámci „bratrské pomoci“ okupovat vojska Varšavské smlouvy. Film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu. Ve světové premiéře byl snímek uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Do kin oficiálně vstoupil 15. srpna, kde jej prozatím zhlédlo přes 350 tisíc diváků.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
11.09.2024

OSTRAVA: Ve čtvrtek 5. září byla na Slezskoostravském hradě otevřena nová dlouhodobá výstava nacházející se ve sklepních prostorech. Země na obzoru!!! aneb Jak slezskoostravské uhlí dobývalo Arktidu zavede návštěvníky do světa jednoho z nejvýraznějších šlechticů 19. století – Johanna Nepomuka hraběte Wilczka.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky
Co se děje
11.09.2024