sobota
14. září 2024
svátek slaví Radka



Letní žurnalistická škola Karla Havlíčka Borovského 2014

Autor článku: 
Milan Pilař/mis

<p>HAVLÍČKŮV BROD: V Havlíčkově Brodě se v srpnu 2014 uskuteční 10. ročník Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského, týdenní akce pro zájemce z celé Evropy.</p> <p>Pořadatelé zaměří i jubilejní ročník školy na historii, kulturu, současnost a média střední Evropy.<br />
Prvními potvrzenými hosty jsou polský novinář a spisovatel Mariusz Szczygiel a herečka, diplomatka a politička Magda Vášáryová. „Chceme znovu na Vysočinu přivést zajímavé hosty nejen ze zemí střední Evropy, proto nyní jednáme s našimi partnery. Těmi hlavními jsou pro rok 2014 Rakouské kulturní fórum v Praze a Velvyslanectví Rakouské republiky v Praze, protože hlavním tématem budou opět česko-rakouské vztahy,“ uzavírá Milan Pilař, předseda správní rady Centrum Vysočina, o.p.s.</p> <p>Z českých hostů už mají pořadatelé slíbenou účast Pavlíny Kvapilové, která se specializuje na nová média, a Judity Matyášové z Lidových novin, která mapuje osudy českých dětí židovského původu z konce třicátých let.</p> <p> Zájemci o účast na Letní žurnalistické škole Karla Havlíčka Borovského 2014 z České republiky mají možnost využít posledních několika volných míst, účastníci ze zahraničí se mohou hlásit prostřednictvím webových stránek až do 31. března 2014.</p> <p> 10. ročník Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského se uskuteční ve dnech 17. – 24. srpna 2014 v Havlíčkově Brodě. </p> <p> „Delší dobu jsme přemýšleli nad tím, jak zkvalitnit přístup informací potencionálním zájemcům o letní školu. Vzhledem k tomu, že jsme v posledních letech vyvinuli společně s programátorem Michalem Kandrem nový redakční systém, rozhodli jsme se využít ho pro náš projekt,“ vysvětluje Milan Pilař. Jubilejní desátý ročník Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského tak bude mít svůj samostatný web.</p> <p> Pořadatelem je Centrum Vysočina, o.p.s. Hlavními partnery jsou nadace Friedrich Ebert Stiftung, Rakouské kulturní fórum v Praze, Velvyslanectví Rakouské republiky v Praze, Zastoupení Evropské komise v Praze, Polský institut v Praze, Slovenský institut v Praze a Velvyslanectví Spolkové republiky Německo, Česko-polské fórum, Americké centrum v Praze a Velvyslanectví USA v Praze. Dalšími partnery jsou město Havlíčkův Brod, Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě, nakladatelství Fragment, Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a.s., společnost Amylon, a.s., a reklamní společnost Pross, s.r.o. </p> <p> Formulář přihlášky <p> Více informací

Mohlo by vás také zajímat...

HRADEC KRÁLOVÉ: Všichni určitě sledujete nepříznivou meteorologickou situaci, která je příčinou rušení a přesunu mnoha akcí. I my jako organizátoři akce Spray ´n´ chill, která měla proběhnout na mostu U Soutoku, jsme museli významně zasáhnout do programu. Vzhledem k programu a možnostem našich hostů jsme se rozhodli zítřejší večerní program zachovat a drobně rozšířit.

Program u mostu se pro tento týden ruší. Venkovní část akce chceme přesunout na pokud možno co nejbližší termín.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

OSTRAVA: Dovolujeme si vám oznámit, že kvůli očekávaným až extrémním srážkám a silnému větru jsme nuceni přesunout letošní Festival dřeva, Den v lese v Bělském lese v Ostravě ze soboty 14. 9. 2024 na sobotu 28. 9. 2024. Program i čas konání akce, zůstávají beze změny, viz níže.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

ČR: O výběru kandidáta na Oscara za Českou republiku v kategorii Nejlepší zahraniční film každoročně hlasují členové České filmové a televizní akademie (ČFTA), která stojí i za udílením cen Český lev. Do boje o prestižní cenu 97. ročníku americké Akademie filmového umění a věd akademici vybrali film Vlny scenáristy a režiséra Jiřího Mádla. Dobové drama připomíná události osudného roku 1968, kdy Československo začala v rámci „bratrské pomoci“ okupovat vojska Varšavské smlouvy. Film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu. Ve světové premiéře byl snímek uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Do kin oficiálně vstoupil 15. srpna, kde jej prozatím zhlédlo přes 350 tisíc diváků.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
11.09.2024

OSTRAVA: Ve čtvrtek 5. září byla na Slezskoostravském hradě otevřena nová dlouhodobá výstava nacházející se ve sklepních prostorech. Země na obzoru!!! aneb Jak slezskoostravské uhlí dobývalo Arktidu zavede návštěvníky do světa jednoho z nejvýraznějších šlechticů 19. století – Johanna Nepomuka hraběte Wilczka.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky
Co se děje
11.09.2024